Ved du noget om sagen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Torsdag eftermiddag skete et stort kemikalieudslip på Platinvej i Kolding, hvor ca. 1.000 liter saltpetersyre har forurenet et større område.

Det oplyser Sydøstjyllands Politi.

Alarmcentralen modtog anmeldelsen  kl. 14.02. Udslippet er sket indendørs i en virksomhed, der producerer rengøringsmidler. Alle medarbejdere blev evakueret og et stort område er lige nu afspærret.

Torsdag aften er myndighederne derfor på stedet og i gang med det omfattende rensnings- og oprydningsarbejde.

»Fareområdet er inde i virksomheden, men vi har afspærret et rimelig stort område omkring virksomheden, så hvis, der skulle ske en udvikling, kan vi hurtigt reagere og hurtigt få køretøjer frem og tilbage,« siger vagtchef Lars Grønlund til BT.

Omkring klokken 21.30 torsdag aften, fortæller vagtchefen, at en af grundene til den store afspærring var, at politiet frygtede at giftdampe ville bevæge sig over mod et boligområde, hvis vinden vendte.

»Vi tænker altid: 'hvad er det værste, der kan ske', og derfor har indsatslederen også haft det scenarie for øje,« siger vagtchefen torsdag aften.

Her fortæller han også, at de nyeste målinger viser, at dampene ikke er giftige. Derfor er man ikke længere bange for, at de kan sprede sig. Med det i mente overvejer politiet nu at indsnævre afspærringen, så den er koncentreret omkring bygningen.

Afhører relevante personer

Sideløbende med oprydningsarbejdet er Sydøstjyllands Politi i gang med at efterforske årsagen til udslippet.

»Vi er i gang med at afhører relevante personer og undersøge virksomheden inden for. Det skal forhåbentligt være med til at klarlægge årsagen,« siger Lars Grønlund.

Virksomheden ligger i et industriområde, hvor der ikke er meget beboelse.

Oprydningsarbejdet på adressen sker i samarbejde med hjemmeværnet, der har afspærret området op til virksomheden. Myndighederne regner med at arbejde på stedet aftenen og natten, og muligvis også fredag formiddag.

Ingen personer er kommet til skade.

Torsdag aften er det endnu for tidligt at sige noget om, hvordan udslippet er sket.