87 mennesker fik diarré efter de i juni spiste sukkerærter i en kantine på Odense Havn, der bliver drevet af stjernekokken Thomas Pasfall.

Det skriver fyens.dk, der har søgt aktindsigt i sagen.

Thomas Pasfall har været chefkok på kongeskibet 'Dannebrog', og han blev i 2000 kåret som årets kok ved de danske mesterskaber for professionelle kokke. Udover kantinen driver Thomas Pasfall også Munkebro Kro.

Statens Serum Institut meldte tidligere på ugen ud, at sukkerærter, der ikke var blevet varmebehandlet korrekt, var skyld i diarré-udbruddet i kantinen i Fællesdomicilet på Odense Havn.

Læs også: Kongelig kok til tops

Læs også: Årets kok fra Gråanden

87 ud af kantinens 300 gæster blev smittet med e-kolibakterien ETEC.

Fyens.dk skriver, at flere af de smittede allerede i juni underrettede kantinen om, at de havde fået diarré af at spise maden. Men kantinens bestyrelse reagerede ikke korrekt ved at henvende sig til Fødevareregion Øst, så smittekilden kunne bestemmes.

- Hvis kantinen havde rettet henvendelse med det samme, kunne vi hurtigere have lokaliseret, hvor smittekilden kom fra, fortæller udbrudskoordinator hos Fødevareregion Øst, Morten Lisby, til fyens.dk.

Derfor tog det en måned før, smittekilden blev lokaliseret og identificeret som kenyanske sukkerærter, der ikke var blevet varmebehandlet.

Det er ikke første gang, at Thomas Pasfalls kantine er skyld i sygdom. I 2010 blev 67 af gæsterne i kantinen smittet af en syg køkkenmedarbejder og fik diarré - samt opkast.