Ved store royale begivenheder som bryllupper og statsbesøg, bliver den 34-årige Thomas Pasfall fra Munkebo på Fyn gerne indkaldt til at trylle med retterne, og han elsker at gå den kongelige chefkok Takashi Kondo til hånde.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Men der er andre end de kongelige familiemedlemmer, som sætter pris på Thomas Pasfalls kogekunst. Den danske Spiseguide har netop kåret hans restaurant, Munkebro Kro, som årets restaurant i Danmark.

»Jeg serverede 13 retter, og madanmelderne fik alt fra kam-muslinger, over Grambogård-gris som spareribs, til fois gras og flotte brombær for blot at nævne nogle eksempler på den tastings-menu, jeg havde sammensat.

Jeg elsker at være kok, og jeg varierer hele tiden mine menuer. Min force er at finde frem til spændende smagsoplevelser,« siger han.

Det er ikke mere end fire år siden, at Thomas Pasfall overtog Munkebo Kro sammen med sin kone Annesofie. Dengang levede den gamle landevejskro en hensygnende tilværelse med store økonomiske problemer.

Her mæsker Mærsk sig
Nu strømmer et gastronomisk interesseret publikum til, og f.eks. kan Mærsk McKinney Møller lide at spise der, når der sker store begivenheder på det nærliggende Lindø Værft.

Til gengæld skal man på Munkebo Kro heller ikke regne med en tre-retters-menu til 99 kr. Det koster snarere 400 kr.

»Men folk vil gerne betale for noget godt, og det skal de have hos os,« siger Thomas Pasfall. erla@bt.dk