Sagen om DR-korrespondent Johannes Langkildes hustrus hest, der i 2013 blev fløjet til USA på licensbetalernes regning, kan koste tv-journalisten dyrt.

Skatteekspert Torben Bagge, der er advokat og partner hos TVC Advokatfirma, vurderer nemlig, at Johannes Langkilde burde have betalt skat af transporten, der ifølge en regning Radio 24syv har fremlagt, løb op i 70.000 kr.

»Ud fra de oplysninger, der foreligger, er det min vurdering, at Johannes Langkilde er skattepligtig af hestetransportens værdi. Jeg vil mene, at transporten af ens hustrus hest er langt over, hvad man kan forvente, at en arbejdsgiver betaler for en ansat, der skal udstationeres,« siger Torben Bagge og tilføjer:

»Samtidig sker betalingen af hestetransporten i forbindelse med, at Johannes Langkilde er fraflytter fra Danmark, hvor han må formodes at være skattepligtigt, og derfor burde der ikke være nogen tvivl om, at han skal betale skatten her i landet. Men jeg kan selvfølgelig ikke sige, om han har betalt skat af transporten.«

Sagen har de seneste dage fået flere politikere til at kritisere DR for at fråse med licensbetalernes penge. Både kulturminister Mette Bock (LA) og Rigsrevisionen har bedt DRs ledelse komme med en redegørelse om, hvorvidt den type for udgifter er kutyme eller ej.

Den øverste chef for DR Nyheder Ulrik Haagerup vil torsdag aften ikke kommentere på, om der skulle have været betalt skat af hestetransporten. Han vil fredag få undersøgt sagen og vende tilbage.

DR-chefen har dog allerede erkendt, at der er en fejl, at Langkilde har fået betalt hestetransporten.

»Vi har lavet et fejljudgement tilbage i 2013 ved at betale for transporten af den her hest. Det er uden for ret og rimeligt,« siger han i dag til Ekstra Bladet.

Det er ikke lykkedes BT at få kontakt til Johannes Langkilde selv.