Se og Hørs tidligere chefredaktør Kim Henningsen har selv skaffet kontanter til ugebladets ulovlige kreditkortkilde.

Det fortæller en tidligere journalist på bladet.

Kim Henningsen er blandt de sigtede i den omfattende skandale, hvor oplysninger fra kreditkort er blevet brugt til overvågning af kendte og kongelige.

Da Aller Media, der udgiver Se og Hør, 10. august 2009 flyttede fra det gamle hovedkvarter på Vigerslev Allé i Valby til det nye, strømlinede hovedkvarter på Havneholmen i København, gjorde man samtidig Aller Media kontantløst.

Det betød, at man på Se og Hørs redaktion måtte finde en ny måde at udbetale sorte penge til kreditkortkilden, der hidtil en gang om måneden var kommet på redaktionen, afleveret bilag og fået 10.000 kr. kontant i hånden.

Men problemet fandt daværende chefredaktør Kim Henningsen en løsning på, så udbetalingen af kontanter kunne fortsætte.

- Som jeg husker det, så rendte Kim Henningsen rundt og hævede penge til kilden med et firmakreditkort med hans navn på, siger Ken B Rasmussen, tidligere Se og Hør-journalist og forfatter til bogen ‘Livet, det forbandede’, der blev startskuddet til Se og Hør-skandalen.

Pengene blev altså hævet direkte fra Aller Medias pengetank. Ken B Rasmussen uddyber:

- Det var et kort, som vi kunne bruge, hvis vi ikke selv ville lægge ud for dyre rejser eller sådan noget. Det lå en i aflåst skuffe ved Kim Bretovs bord.

Kim Bretov, nu hjemsendt som følge af skandalen, har i mange år været redaktionschef og nummer to i hierarkiet på Se og Hør.

Firmakreditkort

Ligesom i det gamle Aller-hus i Valby skulle Aller-ansatte i det nye hovedkvarter begrunde deres udgifter. Det skulle chefredaktør Kim Henningsen også, og det skete på en standard-formular.

- Jeg tror, at Kim Henningsen bare skrev, at han havde haft udlæg for ’diverse’. Mere skulle der ikke til, siger Ken B Rasmussen.

I den sidste periode, hvor Se og Hør brugte kreditkortkilden, blev han dog, ifølge BTs oplysninger, aflønnet hvidt, ligesom andre personer, der fik tip-honorar af ugebladet.

Kim Henningsen nægter sig ifølge sin advokat skyldig i den sigtelse, politiet har rejst mod ham.