Kronprins Frederik, kronprinsesse Mary, rapperen L.O.C., prins Joachim, prinsesse Marie, Pelle Hvenegaard, Casper Christensen, Line Baun Danielsen.

Blot få af de mindst 28 kendte og kongelige, der var omfattet af Se og Hørs omfattende overvågningsprogram. I årene 2008-2012 modtog to journalister på Se og Hør i hundredevis af sms-beskeder fra en i dag 45-årig systemtekniker, der via sit arbejde for IBM kunne skaffe sig adgang til oplysninger i PBS, det nuværende NETS.

DOKUMENTATION: Her er de 12 sms'er, der belaster Se og Hør

Sms’erne var stort set hver eneste gang formuleret på samme måde - et navn, oplysninger om, hvor den pågældende havde brugt penge, et tidspunkt og et beløb. Og så legendarisk, i hver eneste SMS, en smiley.

BT fremlægger i dag 12 eksempler på sms’er, der er sendt til journalist Kasper Kopping på Se og Hør, der havde hovedansvaret for at ‘føre’ kilden: Sms’erne omfatter prins Joachim, prinsesse Marie, vært på TV-Avisen Kåre Quist, rapperen L.O.C, TV-værten Line Baun Danielsen, skuespiller Pelle Hvenegaard, datter af Janni Spies, Michala Kjær, kronprinsesse Mary og komiker Casper Christensen.

larsjoachimline

Men Se og Hørs overvågningsprogram var langt, langt mere udviklet og omfattede også daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen og kronprins Frederik. Kreditkort-kilden fulgte for eksempel statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og gav besked om, når han købte flybilletter til det færøske flyselskab Atlantic Airways eller brugte penge på fadøl i Tórshavn. Også private oplysninger om Line Baun Danielsens besøg på et privathospital i Vejle og hendes private rejser til Denver i USA blev systematisk registreret af kilden og rutinemæssigt videresendt til Se og Hør.

DOKUMENTATION: Her er de 12 sms'er, der belaster Se og Hør

I en sms skriver kilden for eksempel, at ‘Jokke’ - slang for Prins Joachim - klokken 11.10 brugte 48 euro på en Shell-tank i St. Priest i Frankrig, at Kåre Quist den 24. juli 2009 brugte 180 euro på Restaurant Portixol på ferieøen Mallorca, at rapperen LOC klokken 19.58 købte for 722 amerikanske dollar i Louis Vuitton-butikken i Miami, og at prinsesse Marie købte for 12405 islandske kroner i den toldfri butik i Reykjaviks Lufthavn. Også Casper Christensens besøg på en lille morgenmadsrestaurant i Los Angeles blev overvåget og videregivet til Se og Hør: ‘Casper C, Restaurant Swingers i Los Angeles klokken 20.47, 13 USD’ - og så den karakteristiske smiley, inden den 45-årige systemtekniker fortsatte med at give oplysninger om Line Baun Danielsens ophold i Denver.

Mange sms’er vedrørte Michala Kjær, datter af Janni Spies, om hvem kilden skrev, at hun var ‘på storshopping i dag’, afsluttede sin indkøbstur på Joe and the Juice - og samlet købte for 40900 kr. Og så igen: Den legendariske smiley.

larsjoachimline

Det var langt fra altid, at Se og Hør faktisk anvendte oplysningerne - mange blev anset for små og ubetydelige, og Se og Hør ville ikke risikere at afsløre, at bladet havde adgang til denne helt ekstraordinære kilde. Derfor bestræbte journalisterne sig på kun at bruge kreditkortoplysningerne, når historien var ‘stor’ nok, og i alle tilfælde sløre hvor de detaljerede oplysninger kom fra. Det gjorde bladet for eksempel ved, i strid med sandheden, at hævde, at det var ‘en ekspedient’ i en modebutik i Geneve, der havde fortalt om prinsesses Maries indkøb, mens sandheden var, at oplysningerne med nøjagtigt beløb var modtaget på SMS fra den særlige kilde.

- Jeg har aldrig været i tvivl om, at dette er sandt og at overvågningen fandt sted. Det bekræfter disse sms’er, siger komiker og skuespiller Casper Christensen.

DOKUMENTATION: Her er de 12 sms'er, der belaster Se og Hør