Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Søsser Krags sidste tid var præget af meget svær sygdom. Det fortæller den familie, der i de seneste år har været værge for hende.

Den 51-årige datter af tidligere statsminister Jens Otto Krag og skuespiller Helle Virkner sov lørdag stille ind efter mange års svær sygdom, og blev torsdag bisat fra Skovshoved Kirke

Søsser Krags sidste 26 år af livet var svære. I en alder af blot 25 år fik hun sygdommen sklerose, der udviklede sig hurtigt og voldsomt. De sidste mange år var hun lænket til en kørestol og havde brug for hjælp døgnet rundt.

Oven i sygdommen blev hun ramt af brystkræft for fem år siden. Og blev opereret og erklæret rask. Indtil for et år siden.

- Søsser fik et alvorligt attack for et år siden, som forværrede hendes sklerosesygdom. Og den brystkræft, vi troede var væk, var i stedet blusset op og havde bredt sig til ryggen, fortalte hendes værge, Peter Poulsen, til BT efter bisættelsen.

Efter Helle Virkners død blev han og hustruen Bente udpeget som værger for både Søsser Krag og broderen Jens Christian, der er autist og har boet på et hjem hele sit liv. Men Peter Poulsen blev også Søsser Krags reservefar. Ægteparret Poulsen var naboer til Helle Virkner og Jens Otto Krag, da de boede på Egernvej på Frederiksberg, og parrets datter blev hjerteveninde med Søsser Krag.

Han fortæller til BT, at Søsser Krag i de sidste 14 dage var indlagt på Herlev Sygehus, indtil hun op til weekenden kom hjem til sin bolig på værestedet Rødebo i Ballerup.

Her besøgte Peter og Bente Poulsen hende lørdag aften.

- Hun var glad og genkendte Bente og mig, da vi kom om aftenen. Og så sov hun stille ind om natten. Vi vidste ikke, at det bar derhen, men blev ringet op klokken 03 og fik det at vide, siger Peter Poulsen.

I en dødsannonce, der fredag er indrykket i Berlingske Tidende, sendes en stor tak til personalet på Rødebo og til personalet på Herlev Hospital.

Søsser Krag bisættelse blev også afholdt helt i samme ånd, som da venner og familie for fem år siden sagde et sidste farvel til Helle Virkner. Kun de nærmeste var inviteret, og bisættelsen blev holdt af præst Johannes H. Christensen, ligesom gæsterne bagefter indtog gravøllet i Skovshoved Sejlklub.

Inden rustvognen kørte Søsser Krag ud på sin sidste rejse, stod storebror Jens Christian lidt for sig selv og kiggede fortabt på sin søsters kiste.

Søsser Krags aske vil om nogen tid blive lagt ned ved siden af Helle Virkners i den fælles urnegrav på Ordrup Kirkegård. Dermed er mor og datter atter ved hinandens side.