Gennem de sidste 6-7 år har Køge Bugt Strandpark syd for København lagt grund til romafamilier, som slår teltlejr op i sommermånederner. Og der kommer kun flere og flere, siger Ruth Swedenborg, som bor tæt ved Avedøre Holme.

Ruth Swedenborg er frustreret. Der er hun, fordi 25-30 romafamilier har slået sig ned i området, hvor hun bor.

»Man kan ikke gå derude, når der er sådan en lejr. Vi kan ikke bruge det, når der er 25-30 romafamilier i området,« siger Ruth Swedenborg til BT.

Køge Bugt Strandpark ligger i et stort rekreativt område, som er ca. syv kilometer langt. Det er et menneskeskabt strand-, natur- og friluftområde med klitter og søer, der ligger syd for København. Men i området omkring Avedøre Holme hober skraldet sig op, efter en romalejr har slået sig ned i området.

Artiklen fortsætter under billederne, som er taget 26. juli.

Billede fra pladsen nær Køge Bugt Strandpark, hvor en romalejr har slået sig ned.
Billede fra pladsen nær Køge Bugt Strandpark, hvor en romalejr har slået sig ned. Foto: Facebook/Strandens Venner
Vis mere

Billede fra en romalejr ved Køge Bugt Strandpark tidligere på året.
Billede fra en romalejr ved Køge Bugt Strandpark tidligere på året. Foto: Facebook/Strandens Venner
Vis mere

Ifølge Ruth Swedenborg har det stået på de sidste seks til syv år. Og det er kun blevet værre år for år. Hver dag går Ruth Swedenborg en tur i området og rydder op efter romalejren. Her finder hun alt fra værktøj til brugt undertøj i buskene. Den passionerede ildsjæl står også bag initiativet 'Strandens Venner', som forsøger at holde stranden og området rent og pænt.

»Hver gang jeg går tur derude, så tager jeg det plastic og skrald, som folk smider. Men det er som om, at folk er ligeglade i dag, og det er simpelthen frustrerende, at det bliver ved med at være der,« siger Ruth Swedenborg.

Artiklen fortsætter under billedet, som er taget 26. juli.

Foto: Facebook/Strandens Venner
Vis mere

Foruden skrald og rod, så er området ifølge Ruth Swedenborg blevet ramt af en indbrudsbølge, som beboerne mistænker romalejren for at stå bag. Her har mindst fem hustande på Ruth Swedenborgs vej haft indbrud i løbet af den sidste måned.

Fungerende vicepolitiinspektør hos Københavns Vestegns Politi Politi Brian Toftemann bekræfter overfor TV 2, at der tale om romaer. Vestegnens Politi har bortvist personerne ved Køge Bugt Strandpark og bedt dem finde en lovlig campingplads.

»Vi kan ikke bevise, at det er dem, og så kan vi ikke straffe dem. Det er svært at bevise, hvem der er ansvarlige i sager som denne, medmindre vi tager dem på fersk gerning,« siger Brian Toftemann til TV 2 og fortæller også, at samtlige af de bortviste er blevet registreret af politiet.

Hos Københavns Vestegns Politi siger vagtchef Thomas Christensen, at der ikke har været anmeldelser om romalejren fredag.

TV 2 kan du se et indslag med Ruth Swedenborg, hvor hun viser alt det skrald, som hun finder omkring pladsen.