Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

En gade i København er lige nu spærret, fordi et større stillads er væltet. Det oplyser Københavns Politi på Twitter. Det drejer sig om et stillads ved Fredensgade nr. 15 i København. Stiladset var i 5. sals højde og er væltet ud over begge kørebaner, som nu er afspærret, og politiet er gået i gang med at rydde op.

I det hele taget gælder det om at passe på, hvis man i dag bevæger sig udenfor. Det blæser nemlig kraftigt, næsten alle steder i landet, oplyser vagthavende Henning Gisselø ved Danmarks Meteorologiske  Institut (DMI).

- Der vindstød af kulingstyrke, de ligger på omkring 15-18 meter pr sekund. Men det er ikke udsædvanligt for november måned. Vi har bare været forvænt i lang tid med et mildt og fredeligt vejr, siger han.

Det kraftige blæsevejr får det til at virke koldere, end det egentlig er, siger den vagthavende:

- I dag er temperaturerne på omkring 7-8 grader, men det kan let føles et par grader koldere. Vinterjakken skal findes frem, hvis ikke den allerede er blevet det, siger Henning Gisselø.

Københavns Politi advarede søndag formiddag mod ustabile stilladser, ligesom de opfordrede alle til at sikre genstande, der kunne tænkes at blæse væk. Det vides endnu ikke, hvor længe oprydningen af det væltede stilads på Nørrebro i København vil tage.

Andre læser også