Den voldsomme spanske varme der har kurs mod Danmark, holder ved længere end først antaget. Først torsdag ser det ud til blive lidt køligere, viser nyeste prognose. Og på tirsdag banker termometret helt op på 31 grader.

- I den centrale del af Jylland kan vi på tirsdag godt nå op på 31 grader, og ellers kommer temperaturen til at ligge omkring 27-28 grader, siger meteorolog ved Tv2 vejret Jens Ringgaard Christiansen.

Det markante vejrskifte fra de sidste dages lunkne og blæsende sommervejr kommer efter en varmfront søndag passerer landet. Herefter er der åbnet for at varm luft kan strømme frem til os fra syd.

- Søndag vil mange nok føle, at det er sådan lidt lummert, fordi der også vil være en del skyer i forbindelse med at fronten passerer os. Men når solen bryder igennem mandag og tirsdag, vil det virkelig føles som sommer, siger Jens Ringgaard.

LÆS OGSÅ: Så perfekt bliver vejret på Roskilde

Det foreløbige højdepunkt på temperaturskalaen når vi altså tirsdag, men selvom det fra torsdag bliver lidt køligere efter en koldfront har passeret, så er det stadig sommervejr, siger Jens Ringgaard.

- Fra torsdag får vi temperaturer omkring 22 grader og ikke voldsomt meget vind eller regn. Og det ser sådan set ud til at holde sig, så langt vi kan se frem på nuværende tidspunkt.

Men inden vi går ind i det der ligner normalt godt dansk sommervejr, så kommer der lige lidt vand fra oven i løbet af torsdagen.

- Det så egentlig ud som om, at vi kunne få en del regn natten til onsdag, men en helt ny prognose skruer lidt ned for regnmængderne. Der kan komme enkelte kraftige tordenbyger torsdag, og i løbet af natten til fredag falder der vel omkring 3-4mm regn, siger Tv2 meteorologen.

Herefter står den altså på sommervejr så langt øjet rækker.