Den amerikanske præsident, Donald Trump, har valgt at blokere den danske multikunstner Nikolaj Steen på Twitter, efter han har skrevet ’resign’ (træk dig, red.) til præsidenten hver dag gennem tre uger.

'JAAAAAAAAAAA!!! Mit liv peaker lige nu!! #BlockedByTrump'

Sådan skriver sanger og skuespiller Nikolaj Steen, efter den amerikanske præsident, Donald Trump, har valgt at blokere Nikolaj Steen fra at følge og kommentere præsidentens ’personlige’ Twitterprofil. Nikolaj Steen har drillende skrevet ’træk dig’, altså træk dig tilbage som præsident, til den amerikanske præsident, hver gang Trump har skrevet noget på sin Twitterprofil.

»Det er så vildt, at verdens mest magtfulde mand bruger et kommunikationsorgan, hvor han kun vil have folk, der læser de tweets, han skriver, og deltager i debatten, som giver ham ret. Samtidig kalder han medier, som er kritiske overfor ham, for ’fake news’,« siger Nikolaj Steen til BT:

»Tænk engang, at der sidder et menneske, den amerikanske præsident vel og mærke, med sin Twitterprofil, som en eller anden dansk musikertype kan pirre så meget, at han blokerer mig. Det er sindsygt, men også skide sjovt.«

Donald Trump har over 30 mio. følgere på sin personlige profil det sociale medie Twitter, @realdonaldtrump, som han flittigt bruger til at kommentere tingenes tilstand. Særligt ’fake news’ er et yndet emne, Trump skriver om. Senest har amerikanske CNN været i krydsilden, efter tre journalister sagde op i forbindelse med, at en historie om en mulig undersøgelse af amerikansk-russiske møder, som fik Trump til at sætte et nyt angreb ind mod den amerikanske mediegigant.

Det undrer dog Nikolaj Steen, at en mand med over 30 mio. følgere har tid til at blokere en ’lille fisk’, som ham.

»Jeg har jo drillet ham i tre uger. Hver gang han skrevet noget om fake news eller Obamacare, så har jeg skrevet ’resign’ (træk dig, red.). At jeg skriver træk dig, mens alle andre skriver alt muligt om andet end politik, og han så vælger at blokere mig, det er simpelthen så syret,« siger Nikolaj Steen, der selv er flittig bruger af sociale medier som Facebook og Twitter, hvor han diskuterer med folk.

»Der er utroligt mange mennesker, som jeg er uenige med, som jeg sagtens kan debattere med. Man er jo ikke fjender, fordi man ikke er enige. Det er fint, at vi ikke er enige, og det er sundt at diskutere med nogen, som ikke er enige med,« siger han og tilføjer:

»Twitter er jo en politisk kampplads, hvor man kan komme direkte i kontakt med politikere, og de svarer, når man skriver til dem. Hvis ikke man vil være en del af det, så skal man trække sig fra Twitter.«