Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Den socialdemokratiske transportminister Henrik Dam Kristensen vil have jernbanebroen over Limfjorden repareret lynhurtigt, men først skal årsagen til ulykken klarlægges.

Store dele af Nordjylland er påvirket af den ødelagte bro mellem Aalborg og Nørresundby, og derfor er det ifølge ministeren vigtig, at der bliver handlet hurtigt.

Onsdag aften ramte en finsk coaster jernbanebroen, hvilket har sat den ud af spil i mange måneder - og måske op til et halvt år. Det kommer til at få stor betydning for togtrafikken og de mange sejlende i Limfjorden.

- For det første skal vi have fundet ud af, hvordan ulykken kunne ske, og om der er noget, vi kan gøre anderledes og bedre. Det tager havarikommissionen sig af. Det andet er, at vi så hurtig som muligt skal have fundet ud af, hvor omfattende skaderne er, og hvordan vi hurtigst muligt kan få skaderne repareret. Der er mange mennesker, der er afhængige af forbindelsen. Det gælder blandt andet både erhvervslivet og daglige togpendlere, så det er vigtigt at få det gjort hurtigt, siger Henrik Dam Kristensen.  

Ministeren har allerede haft fat i de relevante myndigheder, og han ønsker, at der holdes et højt tempo gennem hele processen.

- Jeg har bedt de relevante myndigheder om at arbejde så hurtigt, som de overhovedet kan. Det vil sige, at vi hurtigt skal finde ud af, hvad der skal til for at reparere den her bro og så påbegynde det med det samme, så vi holder så højt et tempo, som vi overhovedet kan, fordi den ødelagte bro berører rigtig mange mennesker, siger transportministeren. 

Andre læser også