Har du billeder eller video af det voldsomme vejr? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

På kort tid kunne Lene Langhorn onsdag eftermiddag se sin have på Hvidovre Strandvej i Storkøbenhavn blive oversvømmet.

»Vi har aldrig oplevet, at det har været så slemt, at det står helt ud til vejen,« siger Lene Langhorn til BT.

Den 60-årige kvinde, der er selvstændig, har boet med sin mand på Hvidovre Strandvej de sidste 22 år. Hun fortæller, hvordan vandet lige pludselig kom væltende onsdag eftermiddag, hvor flere steder i det østlige Danmark blev ramt af oversvømmelser som følge af historisk høje vandstande.

»Vi bor i det lavest liggende hus på hele strækningen her. Klokken 14 kunne vi godt se, at vandet var på vej, men det kom simpelthen lige pludselig, og på et kvarter kom der nærmest en form for tidevand, der blev skubbet ind på vores grund, og vi blev fuldstændig omringet,« siger Lene Langhorn.

Lene Langhorn har boet med sin mand i huset på Hvidovre Strandvej de sidste 22 år. De har aldrig oplevet, at vandet har stået helt ud til vejen.
Lene Langhorn har boet med sin mand i huset på Hvidovre Strandvej de sidste 22 år. De har aldrig oplevet, at vandet har stået helt ud til vejen. Foto: Nils Meilvang
Vis mere

Hun har brugt dagen på at sikre huset mod vandmasserne. Sandsække i tre lag har omkranset huset, og hun glæder sig over, at foranstaltningerne tilsyneladende har båret frugt. Det er nemlig småt med vand, der er trængt ind i huset.

»Jeg er simpelthen så glad for, at der ikke er kommet mere vand i huset. Vi har flyttet alt op fra gulvet og op i højden, og indtil videre er der ikke sket det helt store indenfor,« siger 60-årige Lene Langhorn.

Vandstanden i Hvidovre lidt vest for København er langsomt begyndt at falde igen onsdag aften. Lene Langhorn gør status:

»Vandet er på vej tilbage, så vi har været heldige. I kælderen er der trukket vand ind gennem sprækkerne, og der står stadig vand i hele haven,« siger hun.

Lene Langhorn og hendes mand er tilsyneladende sluppet nådigt indenfor. Haven står under vand.
Lene Langhorn og hendes mand er tilsyneladende sluppet nådigt indenfor. Haven står under vand. Foto: Nils Meilvang
Vis mere