I videoen over artiklen kan du se Spies' virale reklame-hit, hvor de opfordrer danskerne til at få flere børn - ved at dyrke sex på ferier.

Udbuddet er stort, og priserne er lave, hvis du køber sommer-rejsen i januar. Pristjek viser, at der er penge at spare ved at booke fly og hotel selv.

Mens piskende regn, blæst og kulde har holdt mange danskere inden døre i den seneste tid, er det svært at lade være med at drømme sig selv sydpå til sol, varme og strandstole.

Og hvis du alligevel planlægger at tage på en charter- eller storbyferie til sommer, så giver det god mening at finde computeren frem og booke rejsen allerede nu.

En pristjek, som rejseportalen Travelmarket har foretaget for BT, viser at der er mange gode tilbud på rejser her i januar. Og udvalget er stort, så der er mulighed for at finde den helt rigtige beliggenhed og det perfekte hotel.

Ifølge administrerende direktør Ole Stouby kan det godt betale sig økonomisk at slå til i løbet af januar, fordi priserne typisk vil begynde at stige allerede om få måneder i takt med efterspørgslen.

»Lige nu er der frit valg på alle hylder. Hvis man venter, begynder der stille og roligt at blive udsolgt på de mest populære steder. Der er mange billige priser og kampagner i markedet lige nu, både fra flyselskaber og charterselskaber,« siger Ole Stouby, administrerende direktør i Travelmarket.

Flygter fra dansk møgvejr

Efter de seneste års skuffende danske somre, satser mange danskere på at pakke kufferten og rejse sydpå i højsæsonen, forklarer han:

»Mange er sultne efter at få bestilt i fornuftig tid, så man ikke havner i en situation lige som sidste år, hvor vejret virkelig var dårligt, og så ville alle pludselig afsted, mens priserne steg voldsomt op til sommerferien,« siger Ole Stouby.

Han understreger dog, at det i sidste ende er sommervejret i 2018, der afgør, om det er en god forretning at købe rejsen nu. Hvis det viser sig at blive rigtig godt vejr herhjemme, vil priserne nemlig falde lige op til ferien.

»Hvis man har is i maven, kan man vente og håbe på, at det bliver supergodt vejr herhjemme, for så falder priserne sydpå. Men det kan lige så godt gå den anden vej, som det gjorde sidste år.«

Gør det selv-rejser er billige

Travelmarkets prisundersøgelse viser desuden, at der kan være rigtig mange penge at spare ved at sammensætte rejsen selv - dvs. bestille fly og hotel hver for sig frem for at købe det som én samlet charter-løsning.

Eksempelvis koster den billigste charterrejse til Malta med afrejse i juli 4.422 kroner for 8 dage på hotel med direkte fly.

Hvis man klarer det på egen hånd og booker fly og hotel separat, så kan det gøres til en pris på blot 2.636 kroner - selvfølgelig med forbehold for, at der kan være kvalitetsforskelle på hotelstandard og beliggenhed.

»På de fleste destinationer kan man spare pænt meget ved at bruge lidt tid på selv at undersøge tingene og lave en pakke med rutefly og hotel,« siger Ole Stouby.

Forventer nyt rekordår

I Københavns Lufthavn regner man med, at 2018 vil sætte en ny rekord for antallet af rejsende.

»Udover, at det fortsat går godt med økonomien, tror vi, at den øgede rejselyst især skyldes, at vi igen sidste år og også i år får endnu flere direkte ruter. I 2018 åbner vi blandt andet en direkte rute til Hong Kong, hvilket gør det endnu nemmere at rejse ud i verden,« siger Sara Westphal Emborg, der er kommunikationskonsulent i Københavns Lufthavn.

Stig Elling, der er rejse-ambassadør i Bravo Tours, melder også om en kraftig aktivitet på rejsemarkedet lige nu.

»Man kan mærke, at tendensen i år er højere, end den har været før.  Folk vil bestille nu i god tid for at være sikre på at få lidt sol og sommer, efter de her 2-3 år, hvor vi har haft rigtig dårligt vejr i Danmark,« siger Stig Elling til BT.

Han forklarer, at det stadig er de klassiske charter-destinationer som Mallorca og de græske øer, der er mest populære.