En bilist på Ringgadebroen i Aarhus kørte en scooter ned og forsatte videre, som om intet var hændt. Ivan Lerke fangede det hele på video og anmeldte det til Politiet.

Ivan Lerke kører meget i bil, og han har oplevet utallige uheld i trafikken. Derfor har han valgt at køre rundt med et kamera i forruden, der filmer trafikken foran ham. Hvis uheldet skulle være ude, har han derfor en fordel i forhold til at løfte bevisbyrden.

Læs historien på stiften.dk.

Men selvom Ivan Lerke kører rundt med kameraet for sin egen skyld, kan det også komme andre til gode. Og det gjorde det tirsdag eftermiddag omkring klokken 15, da kameraet opfanger en situation, hvor en knallertkører, der kører yderst til højre i vejbanen, pludselig bliver kørt ned af en bagfrakommende bil.

»Jeg lægger mærke til den her knallert, der kører pænt i højre side af vejbanen. På videoen kan man se en lille sort bil, der kører bagved og venter på at få plads. Da den sorte bil er kørt forbi, giver bilisten bagved gas, og i det øjeblik ser jeg, at den ikke trækker ud. Der tænker jeg: ’Det går galt det her’. Og det gør det så i sekunderne efter,« fortæller Ivan Lerke til BT.

Knallertkøreren falder af og kurer hen langs asfalten, mens bilisten bare kører videre. Ulykken skete ved Ringgadebroen i Aarhus i nordgående retning, fortæller Ivan Lerke.

Ivan Lerke nåede ikke selv at stoppe og hjælpe knallertføreren, men det gjorde bilisterne, der kørte bagved. I stedet kontaktede Ivan Lerke Østjyllands Politi via app’en 112.

»Jeg ringede til politiet med det samme. Jeg sagde til dem, at jeg ville køre efter bilisten, indtil de fik tid til at køre efter,« fortæller Ivan Lerke.

Politiet bad Ivan Lerke om at gemme videoen, men han hørte aldrig mere fra politiet, og det ærgrede ham lidt.

»Det efterlod mig med et lille tomrum, fordi jeg tænkte: ’Hvad med scooterføreren?’. Han har da krav på erstatning. Så da politiet ikke havde henvendt sig i løbet af aftenen, valgte jeg at lægge videoen ud,« forklarer Ivan Lerke.

Videoen har han lagt ud på Facebook, og den er blevet delt mere end 1000 gange.

Thomas Hinge, der er politikommissær i Østjyllands Politi, bekræfter hændelsen over for BT.

»Vi får den her henvendelse, og jeg har set videoen. Det ser voldsomt ud, og der er ingen tvivl om, at føreren skal sigtes for det her. Det er der slet ingen tvivl om,« fortæller Thomas Hinge.

Politikommissæren fortæller også, at det ikke var den eneste episode, som flugtbilisten var indblandet i tirsdag. En halv time efter ulykken ved Ringgadebroen, var der en episode på Grenåvej. Bilisten bliver sigtet for en række færdselsovertrædelser, hvoraf nogle af episoderne vil kunne give en betinget frakendelse af førerretten.

Østjyllands Politi har endnu ikke været i kontakt med knallertføreren.

»Vi har jo mange vidner, og vi har et fantastisk klip på Facebook, som viser episoden. Det, vi savner, er ham, det gik ud over. Vi kan simpelthen ikke aflæse den 45-knallert, han kørte på. Jeg undrer mig over, at vi ikke har hørt fra ham, men det kan vi nå endnu,« fortæller Thomas Hinge.

Læs mere om sagen på Stiften.dk.