BT kunne i går fortælle historien om Helle og Hans Ove Andersen, der efter et tyveri af kontanter og hævekort stod uden en krone på lommen midt i Rom den 6. december. På vej til politistationen trådte et par tilfældige forbipasserende danskere til og gav dem 100 euro.

»Vi havde været ude og se Vatikanet, og så opdager jeg i Metroen, at min pung med samtlige af vores kreditkort og kontanter er blevet stjålet. Vi stod i en helt træls situation, og så kommer der lige sådan to. Jeg er ikke så overtroisk, men det var næsten som om, de dumpede ned fra himlen. Jeg tror, det var de eneste to danskere, vi mødte på vores tur, og så var de så hjælpsomme. De gav os også et stort kram, inden vi gik videre,« lød det fra Hans Ove Andersen, der gav parret sit nummer så de kunne betale pengene tilbage, når de kom hjem til Danmark.

Men parret ringede aldrig. Derfor efterlyste Helle og Hans Ove dem først via Facebook og efterfølgende i gårsdagens BT-artikel. Og det har nu båret frugt.

»Vi har nu fået snakket med dem og sagt tak. Jeg ved ikke, hvordan de havde smidt vores nummer væk, men jeg har nu overført pengene, så de burde gå ind en af nærmeste dage. Derudover får de jo nok en lille ekstra ting tilsendt som tak. Så nu kan vi fejre nytår med god samvittighed,« siger Hans Ove Andersen.

BT har været i kontakt med det 'efterlyste' og særdeles hjælpsomme par, som dog ikke ønsker deres navne i avisen.

»Vi var bare glade for at kunne hjælp et par søde og rare danskere i nød,« skriver parret i en SMS.