Den 10-årige gorillahan Kidogo stak onsdag kl. 17 af fra Givskud Zoo. Med en afbrækket gren sprang han stangspring over en fire meter høj mur.

Kidogo har det sidste stykke tid været adskilt fra Givskud Zoos andre gorillaer, og det har gjort ham frustreret.

Givskud Zoo har nemlig fået en ny gorilla-dame. Hun skulle introduceres til gruppen trin for trin, og Kidogo har gjort processen lidt svær, og skulle derfor være en af de sidste gorillaer, hunen skulle vende sig til.

- Han er lidt en pubertetsdreng, siger direktør i Givskud Zoo Richard Østerballe.

Men Kidogo har følt sig frustreret over at være adskilt fra de andre gorillaer, og derfor forsøgte han at flygte.

Onsdag havde han fået nok, og med en stor afbrækket gren sprang han stangspring over en fire meter høj mur til gorillaerne.

Hele den sydlige del af Givskud Zoo blev afspærret for besøgende, mens personalet forsøgte at få den frustrerede gorilla tilbage i sit aflukke.

- Han var lidt beklemt ved at være et sted, han ikke vidste hvor var, fortæller Richard Østerballe, og derfor lykkes det Riochard Østerballe at komme ganske tæt på Kidogo. Han søgte nemlig tryghed.

Richard Østerballe og personalet i Givskud Zoo forsøgte at lokke Kidogo tilbage til aflukket, blandt andet med mad, men det hjalp ikke. I stedet måtte dyrlægen på arbejde og skyde en bedøvelsespil i den 100 kg tunge gorilla.

Men straks pilen ramte, fløj han op i et ca. 14 meter højt træ.

- Da bedøvelsen begyndte at virke, kunne han godt se, at det ikke var så godt. Han kravlede lidt ned, men faldt det meste af vejen, fortæller Richard Østerballe.

Heldigvis kom Kidogo ikke til skade, og han var tilbage i sit aflukke kl. 18 i går. I dag er har han været lidt omtåget efter bedøvelsen, men det går allerede bedre nu.

- Jeg har været ude og snakke med ham her i formiddags, da var han helt klar i hovedet, fortæller Richard Østerballe.

Kidogo er en del af en gorillaflok på ni. Han var den første, der blev født i Givskud Zoo. Han vejer 100 kg. og forventes at kunne komme helt op på 200 kg, når han bliver voksen.