Sneen rammer os i løbet af lørdagen. I første omgang vil problemet være snefygning, men henover søndagen kan det blive til en egentlig snestorm.
Sneen rammer os i løbet af lørdagen. I første omgang vil problemet være snefygning, men henover søndagen kan det blive til en egentlig snestorm. Foto: Keld Navntoft (arkiv)

Allerede lørdag eftermiddag breder et område med sne sig op over landet fra sydvest, varsler Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) nu. Dermed har DMI fremrykket sit varsel i forhold til tidligere, hvor DMI først regnede med snestormen ville komme natten til søndag.

Men ifølge et varsel om snefygning udsendt fredag aften, som gælder for hele landet undtagen Bornholm, breder området sig allerede lørdag eftermiddag. 

Med en jævn til hård øst- og sydøstlig vind, senere stedvis kuling, vil der forekomme snefygning mange steder, forudser DMI.

Ifølge meteorologerne ventes sne og snefygning først at nå den nord- og østlige del af landet i løbet af aftenen. Søndag kan der en overgang forekomme egentlig snestorm i den nord- og østlige del af landet.

- Men i første omgang er det snefygningen, der vil give de største problemer, siger Lars Henriksen, vagthavende meteorolog hos DMI til bt.dk.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.