En pistolmand klædt ud som politibetjent går lige nu amok på den norske ø Utøya. Han har skudt og dræbt mindst fire teenagere, der var på sommerlejr på øen.

De unge mennesker gemmer sig i buske og krat for at undgå pistolmanden. Andre er sprunget i vandet for at svømme ind til fastlandet.

- Vi sidder ved vandet. En mand klædt ud som politibetjent skyder løs. Hjælp os, skriver en af teenagerne på Twitter.

- Det bliver affyret skud på Utøya. Ring IKKE til nogen. De gemmer sig i buske og krat. Politiet er på vej, skriver en person på Facebook.

Dagbladet.no har snakket med en far, der har været i kontakt med sin datter på øen.

- Jeg har lige netop snakket med hende. Hun skreg bare. Hun siger, at i hvert fald en person er blevet skudt. En af hendes venner har ryggen dækket til af blod. Hun siger, at flere af de unge prøver at svømme væk fra øen, siger han.

Ifølge andre vidner, ligger der døde teenagere i skoven på øen.

En anden dagbladet.no har snakket med, har også været i kontakt med en på øen.

- Jeg prøvede at ringe til flere personer, jeg kender på øen. Til sidst tog en kvinde, jeg kender telefonen. Hun hviskede bare 'der er nogen som skyder. Jeg må lægge på.'

En kvinde, der har en lillesøster på øen, siger til dagbladet.no, at lillesøsteren havde ringet hjem til deres mor.

- Hun ringede til vores mor og sagde, at nogen skød vildt omkring sig. Hun sagde, hun havde ondt i benet, og at hun var skrækslagen. Vi har ikke haft kontakt med hende siden, siger kvinden.