På Refshaleøens nordlige kaj står to store kajakker klar til afgang. Forude venter en rejse, hvor Lars Simonsen sammen med sin familie skal bruge dem til at sejle fra København til Istanbul ad Europas floder.

Foruden Lars Simonsen tæller familien hans hollandske kone, Suzi Oud, og deres børn Tiuri og Liva, der er henholdsvis syv og fem år. De kæmper alle med at få pakket de sidste genstande ned i de to store kajakker, der skal udgøre deres dagligdag de næste 15 måneder.

Turen skal gå langs Sjællands østkyst ned forbi Lolland, inden de sejler over til Kiel. Herfra følger de et kanalsystem, der skal bringe dem gennem det nordlige Tyskland, Holland og Belgien.

Herefter rammer de Seinen, der skal tage dem hele vejen gennem Frankrig. Undervejs planlægger familien også et besøg i den smukke hovedstad Paris. Fra Seinen fortsætter turen ad kanalsystemer ud til  Middelhavet, hvorfra resten af turen hedder Italien, Albanien, Grækenland og så Tyrkiet.

- Vi har planlagt det sådan, at vi ikke sejler mere end 3-4 timer om dagen. Det er vi nødt til, hvis vi skal have glade børn på turen. Samtidig giver det tid og plads til de mange oplevelser, vi får undervejs, siger Lars Simonsen.

Han forventer, at de kan tilbagelægge cirka 20 kilometer om dagen. Dermed vil det tage omkring et år at sejle ruten gennem Europa til den tyrkiske metropol. Familien har dog afsat 15 måneder til turen, hvilket giver tre måneder til oplevelser og besværlige vejrforhold.

Lars Simonsen og Suzi Oud er et par ægte globetrotter. De seneste år har de backpacket fra Peru til Argentina, cyklet Australien tyndt og kørt fra den ene europæiske hovedstad til den næste i en Mitsubishi Space Star.

- Så det er ikke fordi vi har en særlig forkærlighed for søfart. Men vi har i mange år haft en drøm om at følge floderne helt ned til Europas bagdør, som Istanbul jo er, siger Lars Simonsen, mens han binder de sidste knob, der skal holde sammen på al deres udstyr.