Danskerne blev opfordret til at holde et minuts stilhed klokken 12.00 i dag i solidaritet med Norge og de mange ofre for Anders Breiviks massemord i fredags.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Allerstørst var højtideligheden naturligvis i Oslo, hvor alt gik i stå på slaget 12.

B.T.s reporter, der befinder sig på den byens centrale Høyesterettsplass, fortæller, at fodgængere stoppede op, sporvognene holdt stille, bilisterne standsede og slukkede motorerne, og ingen talte sammen. Det eneste, der hørtes, var mågernes skrig.

SE ALLE BILLEDERNE: Verden i sorg for Norge

Pladsen, som kun kun ligger 100 meter fra Tinghuset, hvor Anders Breivik skal fremstilles klokken 13, er stadig mærket af fredagens terrorangreb. 

På asfalten ligger der glasskår fra de mange ruder, der blev blæst ud af den massive bilbombe.

På det nærliggende Stortorget, der er Oslos største plads, var der fyldt til bristepunktet med mennesker.

På Rådhuspladsen i Danmark stod omkring 250 mennesker i stilhed. Flere kom tilfældigt forbi - og stoppede op midt i stilheden. Arbejdsmænd i nærheden stoppede midt i arbejdet og tørrede sved af panden i stilhed.

Kort forinden havde et nygift par stået ved indgangen til Rådhuset for at blive fejret med flag og ris. Det stod stærkt i kontrast til den stilhed, der kun 10 minutter senere sænkede sig over pladsen.

Det danske statsministerium opfordrede i en pressemeddelelse alle danskere til at holde et minuts stilhed i solidaritet med vores naboland. 

- For at vise solidaritet vil Danmark ligeledes observere et minuts stilhed den 25. juli klokken 12.00. Alle danskere opfordres til at deltage heri, lyder det i meddelelsen. 

SEND DIT BILLEDE FRA DAGENS 'ET MINUTS STILHED' TIL B.T. HER

Statsminister Lars Løkke Rasmussen tilføjede:

- Tragedien i Norge var ikke kun et meningsløst og fejt angreb på uskyldige mennesker. Det var et angreb på selve de værdier, som vores lande bygger på. Det var et angreb på os alle. I denne sorgens stund skal vi stå sammen med det norske folk. Jeg opfordrer derfor alle danskere til at være med til at udtrykke vores solidaritet ved at observere et minuts stilhed til minde om ofrene, siger han.

Også svenskerne holdte et minuts stilhed klokken 12.00.

Politibetjent Mogens Due Pedersen ses på videoen øverst i denne artikel, hvor han kl. 12.00 holder stille i respekt for ofrene i Norge. Mogens Due Pedersen oplyste, at Nordsjællands Politi havde opfordret til at betjentene holdt stille, og steg ud af patruljevognene kl. 12.00 i respekt for ofrene i Oslo.