Da den tidligere it-milliardær Erik Damgaard i sensommeren 2006 meddelte sin ekskone Signe Damgaard, at han ville skilles, udløste det en bitter strid om 100 mio. kr. Det afsløres i en ny bog om Erik Damgaards op-og nedture.

De 100 millioner kroner var det beløb, som Signe Damgaard krævede af Erik Damgaard for at lade skilsmissen glide igennem.

Men ifølge bogen 'Erik Damgaard – rigdommens pris', som udkommer på fredag, afviste den på det tidspunkt hovedrige Erik Damgaard til vennernes store undren kravet.

- Det var jo blot en tiendedel af Erik Damgaards formue. Men nærigheden kom op i Erik Damgaard, og han sagde nej, står der i bogen, der er skrevet af Berlingske Tidendes Birgitte Erhardtsen.

Særeje ved skilsmisse


Erik Damgaard havde – præcis som i sit nuværende ægteskab med den rufferidømte Anni Brinch (tidligere Fønsby) – sikret sig mod en eventuel skilsmisse med særeje i forhold til Signe Damgaard.

I de følgende år måtte hun kæmpe hårdt for at blive skilt fra Erik Damgaard, som ifølge 'Rigdommens pris' langtfra kun var en strid om penge.

Parrets to halvvoksne børn, Marie-Louise Damgaard og Sebastian Damgaard, blev ligeledes trukket ind i fejden.

- Medvirkende var også, at han var vred på ekskonen, fordi han mente, hun vendte hans børn imod ham, hvilket vennekredsen var stærkt uenig i. Tværtimod fik Signe Damgaard ros for at være meget konstruktiv i at søge at få børnene til at acceptere deres fars nye liv og utraditionelle valg af livsledsager.

Af bogen fremgår det, hvordan det var Erik Damgaards lillebror og tidligere forretningspartner, Preben Damgaard, som løste skilsmissekonfl ikten. Det skete på et tidspunkt, hvor Erik Damgaard var kommet i alvorlige økonomiske problemer.

Med til Victorias barnedåb


- Det endte med, at Preben Damgaard skrev en check til Signe Damgaard på 55 mio. kr. Til gengæld overtog han i slutningen af 2008 villaen på A.N. Hansens Allé (i Hellerup, red.), som Eriks ekshustru stadig boede i.

Dog er der i dag synlige tegn på, at Erik Damgaards forhold til både Signe Damgaard og deres fælles børn er ved at være helet. Således mødte både Signe Damgaard og børnene op, da Erik Damgaard og Anni Brinchs datter, Victoria, blev døbt i august.