Det danske firma Nest A/S beskyldes af arvingen til den kendte franske sangskriver Charles Trenet for at have tilranet sig Trenets luksusvilla i Cap d'Antibes og stjålet blandt andet et billiard-bord, et flygel og flere værdifulde malerier.
Det danske firma Nest A/S beskyldes af arvingen til den kendte franske sangskriver Charles Trenet for at have tilranet sig Trenets luksusvilla i Cap d'Antibes og stjålet blandt andet et billiard-bord, et flygel og flere værdifulde malerier. Foto: JEAN CHRISTOPHE MAGNENET

Den danske stjerne-advokat Johan Schüter er i sin egenskab af bestyrelsesformand for firmaet Nest A/S havnet som midtpunkt i en celeber tyveri-sag, der vækker opsigt i Frankrig.

Det danske firma beskyldes af arvingen til den kendte franske sangskriver Charles Trenet for at have tilranet sig værdier fra Trenets luksusvilla i Cap d'Antibes, blandt andet et billard-bord, et flygel og flere værdifulde malerier.

Det er ikke lykkedes bt.dk at komme i kontakt med Johan Schlüter, men sagen er alvorlig nok til at der har på et tidspunkt blev udstedt en international arrest-ordre på den danske top-advokat.

Nu kører sagen dog som en civil retssag ved retten i den sydfranske by Grasse, hvor søgsmålet fra Trenet-arvingen, Georges El-Assidi, 52, har vakt opsigt nok til at det franske nyhedsbureau AFP skriver om sagen.

El-Assidi kræver blandt andet 210.000 euro (ca. 1,56 mio. kroner, red.) i erstatning og han vil også have billardbord, malerier, flygel og andre værdier tilbage.

Ifølge AFP afsiger retten i Grasse dom i sagen 29. januar næste år.

Charles Trenet er en af Frankrigs mest kendte og elskede sangskrivere. Han døde i 2001 i en alder af 87 år, og striden om arven startede i 2006, da Johan Schlüter blev bedt om at lave kontrakter om overdragelse af rettigheder til Charles Trenets værker til et dansk selskab. Selskabet hed Nest A/S, Georges El-Assidi var en af hovedaktionærerne, og  selskabet skulle tage sig af de kunstneriske rettigheder efter Trenets død.

Men der er siden opstået strid mellem de andre Nest-ejere og El-Assidi. De andre ejere mener blandt andet, at El-Assidi uretmæssigt har fået værdier fra firmaet, og han bag ryggen på Nest har modtaget støtte fra et stort musikforlag. Det har udløst en stribe af politi-anmeldelser og civil-sager mellem parterne i Frankrig, og nu er Schlüter altså blevet det ufrivillige midtpunkt i en af dem.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.