DMI har udsendt risikomelding for skybrud over det Nordøstlige Sjælland i de sene eftermiddags- og aftentimer lørdag, hvor der visse steder kan falde lige så meget regn, som der normalt gør på en hel måned.

Hvis du befinder dig i Hovedstadsregionen eller Nordsjælland i dag, så risikerer du at blive ramt af et massivt regnskyl med fare for oversvømmelser, vandskader og kaos på vejene.

DMI har udsendt risikomelding for skybrud i det nordøstlige Sjælland fra klokken 17 og fremefter i aftentimerne. Skybrud er defineret ved, at der falder mere end 15 mm regn på 30 minutter eller derunder, hvorved der er stor risiko for overbelastning af kloaksystemerne, der igen kan føre til vand i kælderen og oversvømmede veje – som vi så det i august sidste år.

Til sammenligning falder der på en heftig regnvejrsdag typisk samme mængde nedbør over HELE dagen, hvorfor en tilsvarende dosis på en halv time kan få voldsomme konsekvenser. Dog vil DMI’s vagthavende meteorolog, Bill Vejdegren, endnu ikke male fanden på væggen.

-Der kommer nogle kraftige tordenskyer drivende ned over det Nordøstlige Sjælland, og der kan være tale om reelle skybrud. Det ved vi dog ikke endnu, siger Bill Vejdegren, der forklarer, at det dramatiske vejr kommer fra dele af Sverige, som lige nu har temperaturer på over 30 grader.

-Derfor vil jeg følge vejrudviklingen i Sverige for at se, om vi får skybrud over Sjælland, siger Bill Vejdegren, der ikke forventer, at regnskyllene bliver af samme kaliber som i august, hvor bl.a. Lyngbyvejen ved København blev totalt oversvømmet. Jeg håber det ikke, siger han.

Desværre går heller ikke Roskilde-festivalen ram forbi, hvorfor der kan være god grund til at sikre sine ting og finde regnslag frem, inden mudder- og vandmasserne skyller ind over festivalpladsen.
 
I morgen er der både godt og skidt fra vejrguderne. Varmen stiger nemlig til op mod 25 grader i hele landet, men det bliver fortsat med risiko for regn særligt på Sjælland - dog ikke i samme mængder som er varslet for i dag.