’Har du talt dine æg i dag?’

Sådan lyder det i en ny kampagne, som Københavns Kommune og Rigshospitalet i fællesskab står bag. Formålet er at få de københavnske studerende til at få børn i en tidligere alder, og gerne allerede mens de læser på en videregående uddannelse.

Kampagnen blev lanceret i mandags, og budskabet om at tælle sine æg er siden da blevet delt på plakater, postkort på caféer og barer, og på kommunens Facebookside.

Men nu bliver Københavns Kommune oversvømmet af æg på Facebook som et humoristisk modsvar til kampagnen. Her har stribevis af kvinder nemlig talt deres æg. Altå dem, der står i køleskabet.

I kommentarerne giver mange udtryk for, at de gerne selv vil bestemme, hvornår de vil have børn. Og at det ikke er kommunens ansvar at blande sig i den beslutning.

’Kære Københavns Kommune. Mine æg har passeret jeres udløbsdato for børn. Til gengæld har jeg tænkt langsigtet og fandt den her frem fra min fryser, klar til brug,’ skriver Cecilie Skaarup.

’Hej Københavns Kommune. Jeg har talt mine æg i dag, og der er ni. Det rækker. Hilsen Ida,’ skriver Ida Longbottom.

’Kære Københavns Kommune. Her går det godt på æggefronten!! Rigtig godt! Jeg har hele 25! 15 fra fritgående høns, og 10 fra almindelige økologiske høns. To er kogt, og resten er rå, men jeg skal helt sikkert nok få udnyttet dem til fulde! Det er store planer! Mvh Christine,’ skriver Christine Grønkjær Kristensen.

Københavns Kommunes hjemmeside står der, at kampagnen er til for at få de unge med en videregående uddannelse til at overveje at få børn tidligere, end hvad tilfældet er i dag. Ifølge kommunen får københavnske kvinder i gennemsnit børn to år senere end landsgennemsnittet, og det skyldes ofte, at mange gerne vil gøre uddannelsen færdig, før babyer og bleer melder sig.

»Mange bliver overrasket over, hvor lang tid det kan tage at få børn, hvis man først prøver, når man har rundet de 30 år. Og så når de måske aldrig at få det barn, som de gerne vil have, eller at give det første barn nogle søskende,« lyder det fra klinikchef Søren Ziebe fra Fertilitetsklinikken på Rigshospitalet på kommunens hjemmeside.