4000 kunder hos grøntsagsleverandøren Aarstiderne bør kassere agurkerne i ugens grøntsagskasse. Agurkerne kan nemlig være inficeret med e-coli- bakterier, og derfor opfordrer Aarstiderne deres kunder til at smide agurkerne ud.

- Vi er blevet opmærksomme på, at omkring 4000 af vores kunder, har fået spanske agurker i ugens grøntsagskasse.

Og fordi der er fundet e-coli- bakterier i agurker fra Spanien, opfordrer vi vores kunder til at smide agurkerne ud. Selvom de altså ikke kommer fra leverandører, hvor de farlige bakterier er fundet, siger teamleder for kommunikationsafdelingen hos Aarstiderne, Mette Andersen til bt.dk

Alle agurke-kunder hos grøntsagsleverandøren har derfor fået en besked om, at de skal undlade at sætte tænderne i de spanske agurker. Og på Aarstidernes hjemmeside, kan man læse følgende advarsel:

- I forbindelse med sagen om fundet af e-coli-bakterier i udenlandske grøntsager, vil vi gerne gøre dig opmærksom på, at der i denne uge har været spanske agurker i nogle af kasserne. Der er ikke fundet e-coli-bakterier hos vores leverandører, men vi opfordrer alligevel til at følge Fødevarestyrelsens anbefaling og kassere agurker, skriver Aarstiderne.

10 råd: Sådan undgår du den farlige tarmbakterie

En række af Aarstidernes kunder har dog også kasser med danske agurker, og her er der altså ingen grund til at smide den aflange grøntsag ud.

Foreløbig er det dog slut med spanske agurker i kasserne, siger Mette Andersen.

- Vi kommer ikke til at gå uden om spanske agurker i al evighed, men foreløbig følger vi Fødevarestyrelsens anbefalinger om at undgå agurkerne fra Spanien.

Sådan bliver agurkerne forurenet