Arkiv: Snebyger på motorvej E45 syd for Aalborg.
Arkiv: Snebyger på motorvej E45 syd for Aalborg. Foto: Henning Bagger

På trods af det voldsomme snevejr, der har ramt Danmark, er den første hverdag forløbet fint for trafikken, og alle større veje er åbne, lyder meldingen fra Vejdirektoratets Trafikinformationstjeneste - der er ingen myldretidstrafikanter, der kommer til at sne inde på deres arbejdsplads.

- I Nordjylland skal trafikanterne passe på. Nogle steder er der faldet 20 cetimeter sne, men alle større veje er ryddet, og vi har alt disponibelt mandskab sat ind, siger Dan Jensen, Vejdirektoratets Trafikinformationstjeneste til bt.dk.

HVORDAN SER DER UD HOS JER? SEND BILLEDE TIL 1929@BT.DK

Han siger, at alle større veje i hele landet er åbne, men opfordrer alligevel folk til at passe på sig selv og hinanden.

- Man skal køre efter forholdene og sæt gerne længere tid af til transport, råder Dan Jensen.

SE LÆSERNES SNEBILLEDER: DANMARK ER BEGRAVET I SNE
SE DE HISTORISKE BILLEDER: DENGANG DET VAR RIGTIG ISVINTER I DANMARK

Hos DSB lyder meldingen også, at man foreløbig er sluppet godt igennem den første hverdag med snemængderne.

- På Intercity og Fjerntog er 9 ud af 10 tog kørt til tiden, og der er ikke nogle steder hvor vi  kører med større forsinkelser. På S-togs nettet kører alt planmæssigt. Kystbanen har haft forsinkelser på grund af en bombetrussel mod en station i Sverige, men afspærringen på de to stationer, det drejer sig om, er ophævet. Kystbane-togene kører normalt nu, siger Tony Bispeskov, Trafikinformationschef i DSB.

Men de fleste steder begiver trafikanterne sig ud i snevejr, lyder meldingen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

- Det sner stadig en del steder, og der er også en del fygning. Det er klassisk dansk vintervejr. Der er nogle steder, det sner mere end andre, Sydøstjylland, Fyn og  Sjælland. Folk skal være opmærksomme på snevejret, opfordrer Jørn Thomsen, vagthavende meteorolog hos DMI. 

HVORDAN SER DER UD HOS JER? SEND BILLEDE TIL 1929@BT.DK

SE LÆSERNES SNEBILLEDER: DANMARK ER BEGRAVET I SNE
SE DE HISTORISKE BILLEDER: DENGANG DET VAR RIGTIG ISVINTER I DANMARK
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.