Det er ikke noget entydigt svar, der kommer fra pizza-restauratøren Gorm Wisweh, da han i det seneste afsnit af podcasten Spar Kassen spørges direkte ind til den voksende bølge af discountsupermarkeder i Danmark.
Han er nemlig både lidt skræmt af det - men har også flere gode ting at sige.
»Jeg respekterer købmandsskab, og det er discountkæderne til dels udtryk for. Så er der så også de steder, hvor man går for langt på kompromis for at spare en 50-øre i forhold til kvalitet. Det kan skræmme mig med kød. Det er skræmmende, at et levende væsen kan koste så lidt, når den skal på middagsbordet,« siger Gorm Wisweh:
»Hvis supermarkedet skal tjene lidt, slagteren skal tjene lidt, og bondemanden skal tjene lidt, og du kan få et halvt kilo fars til 40-45 kroner. Jamen så er det jo nok en udtjent malkeko, du har der. Og den smager måske ikke af særlig meget, har en lidt nederen struktur osv.«
Der er dog også en positiv konsekvens af discountbølgen, siger Gorm Wisweh.
»Jeg har ikke noget problem med, at Arla for eksempel trykkes lidt på maven af en discountkæde for at få lidt lavere priser. At der er det modtryk til leverandørerne. Det sjove ved fødevareinflationen er, at den stiger meget hurtigt, men det er meget lidt, de priser falder igen ude i supermarkederne,« siger Gorm Wisweh:
»Så det er vigtigt, at der er nogle af de her store discountkæder, der trykker tilbage og siger: 'Nå ja, men vi kan også bare købe det i udlandet' til nogle af de her producenter. Så der kan det være ret positivt.«
Hør Gorm Wiswehs sparetip til fødevarebudgettet i den seneste udgave af Spar Kassen.
Lyt hos Apple Podcast, Spotify eller ved at klikke play herunder.