En 43-årig motionsrytter er taget for 'motordoping' i Frankrig og har som følge deraf - blandt flere andre sanktioner - fået en bøde på én euro (7,5 kroner).

Cyril Fontayne, som snydepelsen hedder, havde en motor i sin cykel under et motionsløb i Dordogne-området i midten af Frankrig, og derfor er han nu blevet straffet.

Det skriver den franske avis Le Parisien.

Amatørrytteren har fået en bøde på en enkelt euro for at gøre skade på det franske cykelforbund FFC. Det ville grænse til det latterlige, hvis det var hans eneste straf, men han er også blevet udelukket fra al konkurrence i fem år. Desuden har retten i Pergieux tildelt ham 60 dages samfundstjeneste og en bøde på 88 euro til cykelklubben Créon-d’Armagnac Cycling Club.

Mistanken mod den franske amatørrytter kom første gang i 2017, da han kørte stærkt på sin nye cykel og klatrede stærkt over de stejle udfordringer med ryttere fra kategori 1-niveauet.

Fontayne blev snuppet i et kategori 3-løb i efteråret, som kontrollørerne mødte op til. Da rytteren så det, gemte han sin cykel væk og kørte væk i sin bil, men den tidligere professionelle cykelrytter Christophe Bassons satte efter i sin bil og fandt frem til snyderen. Bassons arbejder nu som anti-doping-medarbejder i lokalområdet.

Sidste sommer blev en italiensk amatørrytter fanget med fingrene i kagekrukken, men den sag, som de fleste formentlig kender til, er den med Femke Van den Driessche. I 2016 blev hun taget med en motor i sin crosscykel og udelukket i seks år af den internationale cykelunion UCI. Som følge deraf trak den 19-årige rytter sig fra sporten.