Med alle tre danskere med fra start til slut i årets Tour de France endte det med en godkendt indsats. Sådan lyder vurderingen fra den danske landstræner Lars Bonde.

Jakob Fuglsang, Lars Bak og Michael Mørkøv klarede sig alle igennem strabadserne, hvor førstnævnte endda endte med at føre sin kaptajn frem til den samlede sejr i løbet. Landstræner for cykellandsholdet, Lars Bonde, er derfor ikke i tvivl om, at Fuglsang lavede en stor indsats i løbet. Særligt i begyndelsen af løbet, hvor brostensetapen fyldte meget.

- Det er her, han er med til at grundlægge Vincenzo Nibalis samlede sejr, da de nærmeste konkurrenter i det samlede klassement næsten alle tabte store mængder tid til ham. Og selv var Fuglsang også godt med i klassementet længe i løbet. Der var tendenser til, at han kunne være med helt fremme, indtil han styrtede. Men jeg er glad for, at han ikke udgik, for det kunne man sagtens have gjort der, siger Lars Bonde

Dog ærgrer det den danske landstræner, at Jakob Fuglsang blev toer på en etape igen.

- Jeg kunne godt unde ham en sejr. Det er meget lidt ,han vinder, når han er med i det store selskab. Der mangler han lidt afslutningsmæssigt. Jeg håber, at han snart får den sejr, som han har klasse til, fortæller Lars Bonde.

For den dansker, der måske har fået mest TV-tid, Lars Bak, blev det et Tour de France, hvor han fik bevist, at han vil være en drøm for ethvert sprinterhold, når han sætter sig forrest i feltet og henter udbryderne hjem. Landstræneren mener, at Lars Bak præsterede en formidabel indsats.

- Man havde fornemmelsen af, at han faktisk var stærkere, end han plejer. Det er et fantastisk udgangspunkt, han har forud for kontraktforhandlinger med sit nuværende hold, men også med de andre, vurderer Lars Bonde.

-  Det eneste, man kan sige, han skal forbedre sig på, er de to skud, han havde i bøssen for at køre i udbrud, som han ikke greb. Men det er for meget at kritisere ham, når der er 140 andre ryttere i feltet, der har chancen hver eneste dag samtidig med, at han har skulle bruge mange kræfter hver dag.

For den sidste dansker, Michael Mørkøv, blev det et Tour de France, som ikke helt var det, man havde planlagt efter, da Alberto Contador måtte udgå efter et brækket skinneben efter et styrt. Men før det havde Mørkøv også sine problemer, forklarer Lars Bonde.

- Man kunne se, at han ikke var helt, hvor han skulle være på brostensetapen, hvilket han også selv gav udtryk for, at han var skuffet over.

Men Lars Bonde er dog tryg ved Michael Mørkøv, der blev bedre, som løbet skred frem.

- Han gjorde dog et godt indtryk på sidste etape, hvor han var med i det mest iøjnefaldende udbrud, og det er i det hele taget et godt tegn forud for Post Danmark Rundt, siger Lars Bonde.