Lyt til artiklen

Caroline Wozniacki holder i sin karrieres næstsidste turnering fanen højt. Sammen med veninden Serena Williams har hun nemlig kvalificeret sig til damedouble-finalen ved »ASB Classic« i den newzealandske by Auckland.

I en medrivende og velspillet kamp blev belgierne Alison Van Uytvanck og Kirsten Flipkens, besejret 7-6, 6-2 af den dansk-amerikanske duo, der før den igangværende turnering aldrig tidligere i karrieren har stået på samme side af nettet i en betydende tenniskamp.

»Det føles godt, at skulle spille finale sammen,« sagde Caroline Wozniacki i et interview midt på banen et par minutter efter sejren var kommet i hus.

I snakken blev den 29-årige dansker, der ved Australian Open senere på måneden spiller afskedsturnering, rost til skyerne af Serena Williams for sit spil ved nettet.

Foto: MICHAEL BRADLEY
Vis mere

Det bliver enten Cori Gauff/Cathrine McNally eller Asia Muhammad/Taylor Townsend, som det dansk-amerikanske par skal møde i finalen.

Lørdag har såvel Caroline Wozniacki som Serena Williams muligheden for at spille sig i finalen i damesingle.

Dermed kan duoen ved søndagens finalestævne først konkurrere mod hinanden og dernæst med hinanden.

»Lad os nu først få single-semifinalerne overstået. Men hvis det ender på den måde, er det ikke første gang noget sådan sker for mig. Jeg har mod min søster (Venus Williams, red.) tidligere været i lignende situationer.  Uanset hvad vil Caroline stadig være en af mine bedste veninder,« sagde Serena Williams med et stort smil.

For første gang i karrieren spiller Caroline Wozniacki og Serena Williams sammen i damedouble ved en WTA-turnering.
For første gang i karrieren spiller Caroline Wozniacki og Serena Williams sammen i damedouble ved en WTA-turnering. Foto: MICHAEL BRADLEY
Vis mere

Der var før kampen blevet stillet spørgsmålstegn ved, hvorvidt Caroline Wozniacki og Serena Williams ville tage semifinale-opgaven alvorligt, da de hver især aldrig har lagt skjul på, at det er single-karrieren, der har førsteprioritet.

Men de gjorde spekulationerne til skamme, da de i ekspresfart bragte sig foran 3-0.

Føringen holdt dog ikke. Derfor skulle første sæt afgøres i en tiebreak, som Wozniacki/Williams vandt 11-9.

I andet sæt tog det dansk-amerikanske par igen teten fra start, men slap denne gang ikke grebet.

Foto: MICHAEL BRADLEY
Vis mere

Det er mange år siden, at Caroline Wozniacki sidst spillede finale i damedouble på WTA Touren. Dengang i februar 2009 blev det til turneringssejr sammen med Victoria Azarenka i Memphis, USA.

Et par timer før sin vundne damedouble-semifinale havde Caroline Wozniacki med sejr på 6-1, 6-4 over tyskeren Julia Görges spillet sig frem til semifinalen i damesingle.

Efter denne kamp åbnede Caroline Wozniacki op for, at hun kunne vende tilbage næste år, da hun blev spurgt, om hun ville tage imod en invitation til turneringen i Auckland i 2021.

»Hvis Serena (Williams, red.) gerne vil spille double,« svarede Caroline Wozniacki med et grin.

Caroline Wozniacki i aktion i sin vundne damesingle-kvartfinale ved ASB Classic i Auckland mod tyskeren Julia Görges.
Caroline Wozniacki i aktion i sin vundne damesingle-kvartfinale ved ASB Classic i Auckland mod tyskeren Julia Görges. Foto: MICHAEL BRADLEY
Vis mere

Julia Görges kom til damesingle-kvartfinalen som forsvarende mester i Auckland og havde to gange tidligere i karrieren sendt Caroline Wozniacki ud af turneringen.

Det virkede dog ikke til at genere Caroline Wozniacki, der kom blæsende fra start med stærke server og hurtigt kom foran 3-0.

Julia Görges nåede kun at få et parti i sættet. Det skete, da hun reducerede til 1-3. Herefter tog Wozniacki igen tre partier i træk og vandt sættet ubesværet 6-1.

I det efterfølgende sæt lykkedes det for Julia Görges at spille sig tilbage.

Caroline Wozniacki i aktion mod Julia Görges.
Caroline Wozniacki i aktion mod Julia Görges. Foto: MICHAEL BRADLEY
Vis mere

De fulgtes pænt ad til 3-3, hvorefter Caroline Wozniacki fik et afgørende servegennembrud.

I semifinalen natten mellem fredag og lørdag - dansk tid - skal danskeren duellere mod den 25-årige amerikaner Jessica Pegula, der besejrede Alizé Cornet.

Jessica Pegula er nummer 82 i verden og har ikke tidligere spillet mod Caroline Wozniacki.

Genoplev damedouble-semifinalen i LIVE-bloggen her: