Caroline Wozniacki er blevet gennemhyldet i de danske medier efter weekendens historiske triumf ved Australian Open.

Men den danske Grand Slam-vinder repræsenterer ’en tvetydighed’, fordi hun tjener så mange penge og ofte fremstiller sig på en måde, der gør det svært finde ind til det helt almindelige menneske, hun jo i virkeligheden er.

Sådan skriver debattør og sognepræst Sørine Gotfredsen i en mediekommentar hos Kristeligt Dagblad.

»Tvetydigheden er således udtalt i Caroline Wozniackis tilfælde. Hun er et gennemkoreograferet medieprodukt, der tjener styrtende på sponsoraftaler, hun formulerer sig ofte som en robot, og det kan være vanskeligt at identificere et levende menneske inde bag de stive manerer,« skriver Sørine Gotfredsen.

Og debattøren konkluderer, at den 27-årige tennisspiller ’er med andre ord en lille smule svær at holde af’ og sammenligner med håndboldherrerne, der ’udstråler en helt anden samhørighed med deres omgivelser’.

Australien Open-triumfen indbragte Caroline Wozniacki omkring 20 millioner kroner.

Dagen derpå blev tennisspilleren hyldet med en traditionsrig gondol-tur i Melbournes botaniske have – som du kan øverst i artiklen – og Sørine Gotfredsen jublede ikke, da hun så billederne. Her kan du læse, hvordan Caroline Wozniacki havde det dagen derpå - og hvordan hun havde fejret sejren

»Den mediebårne personkult gør det ikke bedre, og da Caroline Wozniacki i søndags på tv-skærmen som en græsk gudinde kom sejlende i en gondol i Melbournes botaniske have, fremstod det som et næsten komisk scenarie, fordi den ydre pragt er ude af proportioner med sagens essens,« skriver Sørine Gotfredsen.

Sørine Gotfredsen, er sognepræst og debattør.
Sørine Gotfredsen, er sognepræst og debattør. Foto: Thomas Lekfeldt
Vis mere

Sørine Gotfredsen fremhæver dog også det positive ved Caroline Wozniacki. At hun har formået at kæmpe videre trods mange skuffelser – både sportslige, men også personlige. Som da det forliste forhold til golfspilleren Rory McIlroy blev kendt i hele verden.

BTs sportschef, Morten Crone Sejersbøl, konkluderede sådan her efter Caroline Wozniackis sejr ved Australien Open:

»Med sejren i Australian Open sætter Caroline Wozniacki stor fed longline under, at hun er det største individuelle danske sportsnavn nogensinde.«

Læs hele hans klumme her

Her kan du se de bedste bold fra Australian Open-finalen mellem Caroline Wozniacki og Simona Halep:

 
Efter en lang og hård finale lykkedes det endelig Caroline Wozniacki at vinde sin første Grand Slam. Her er de fem bedste dueller fra finalen.
Vis mere