»Min samlever har i nat kørt spirituskørsel (målt til 1,25 promille). Der skal ikke herske tvivl om, at det er en meget alvorlig sag, som jeg er inderligt ked af. Spirituskørsel kan ikke forsvares og kan have meget store konsekvenser. Nu må min samlever tage sin straf ligesom alle andre. Min holdning til lov og orden er den samme i dag som i går.«

Sådan skrev justitsminister Søren Pape Poulsen i går på Facebook. Det har ikke været sjovt for den konservative minister for lov og orden at skulle dele sådan en nyhed med hele Danmark.

Papes samlever, Josue Medina Vazquez, har dummet sig i uhørt grad, og har forhåbentlig mentale tømmermænd så det batter. Men Søren Pape Poulsen bør ikke blive offer for en folkedomstol, da han ikke kan tage ansvar for, hvad en af hans nærmeste begår af dumheder. Og slet ikke når han ikke selv er til stede.

Når det så er sagt, så kan det ikke understreges nok, at spritkørsel er en yderst alvorlig sag, som hverken kan eller skal forsvares. På nogen måde. For udover at sætte sit eget liv på spil, så bringer man også andres liv i fare, hvis man sætter sig bag rattet med for meget alkohol i blodet. De kolde fakta viser, at spritkørsel hvert år koster menneskeliv. Ifølge Rådet for Sikker Trafik skyldes hver sjette dødsulykke i trafikken alkohol.

Det må ganske enkelt være sådan, at hvis man er voksen nok til at drikke alkohol, er man også voksen nok til at komme hjem på en forsvarlig måde - eller arrangere overnatning.

Og hvis man bliver taget med en promille på 1,25, så bør man altså ikke være i tvivl om, hvorvidt man må køre bil eller ej. I de tilfælde hvor mænd eller kvinder ikke kan tænke fornuftigt selv, så bør m/k'erne, der er sammen med dem gribe ind og tage nøglerne fra fulderikkerne. Alt andet er vanvid.

ufjo