Lyt til artiklen

Rædsomme freaks, der aldrig skulle have været født, spreder i disse dage kvalme og generel forargelse i schweiziske Geneve. Folk stopper op og glor uhæmmet på disse væmmelige skabninger, der ikke lader til at tjene andet formål end at minde os allesammen om, hvor heldige vi er.

De er de designmæssige katastrofer, der hjemsøger bilmessen Geneva Motor Show. Her møder man eksempelvis Fornasari, der bidrager med både en rumbil, der ligner noget bygget til at undgå at dukke op på en radarskærm og en aldeles tåbelig båd på hjul (og nej, det er ikke noget amfibiekøretøj, selv det havde nærmet sig en undskyldning for dette vanvid), der som vor anmelder udtrykker det 'giver en lyst til at kaste op IND over rælingen.'

Og sådan bliver det ved. Motormessen tiltrækker de vildeste vildskud fra de fjerneste afkroge af den dårlige smag. Designafdelinger, der tydeligvis ikke er afhængige af nogen reel indtjening, som eksempelvis Saudiarabiske King Saud University, plager her messegæsterne med den ene vederstyggelighed efter den anden.

Og de er faktisk ganske sjove. Du kan se dem i indslaget på BT TV, hvor vi også viser en helt anden afkrog af fremtidens bil-vanvid: Volvo, der i deres nye S60 lader bilen tage en uhørt stor del af ansvaret for almindelig trafikal fornuft. Bilen er både øjne og ører for føreren for kigger blandt andet om hjørner, når du kører ud fra P-huse og lignende. Smart, men også temmelige formynderisk. Se hvordan det fungerer på BT TV, og følg med de næste dage til meget mere fra bilmessen i Geneve.