En guide til lygtetjek på din bil, og hvorfor det er vigtigt for din, min og vores allesammens sikkerhed – (og din pengepung forstås…)

Kører du mange kilometer på landevejen, har du sikkert oplevet det: At se en modkørende scooter blive til en personbil, ganske kort før du møder den. Pæren er sprunget i den modkørende bils venstre forlygte, så det eneste du ser, er en enkelt forlygte, der kører tæt på vejkanten. Normalt en klassisk scooter-signatur. Men da dit eget lys fanger bilen 100 meter, før du møder den, ser du, at det er en bil. Det er forbandet farligt. Og det kan sagtens være dig selv, der kører rundt med en død forlygte eller baglygte. Derfor bør du tjekke dit billys med jævne mellemrum.

For med en sprunget baglygtepærer er situationen den samme. Dine medtrafikanter kan ikke kende dig fra en knallert 45 på landevejen. Blinklysene skal også helst virke, hvis dine medtrafikanter skal have en chance for at gennemskue, hvad dine intentioner er. Det samme gælder fjernlys og nummerpladelys. Hvis ikke der er lys i alle lamper, så risikerer du bøder fra ordensmagten og at forvirre dine medtrafikanter.

I tv-klippet kan du se en guide til et grundigt lygtetjek og se, hvordan test-bilen klarer prøven.