Lyt til artiklen

En øl for meget eller for meget fart kan koste dyrt. Færdselsovertrædelser er generelt dyrest i Norge, mens vi i Danmark slipper billigt.

Et vigtigt opkald, mens man fræser af sted på motorvejen. En øl for meget i godt selskab. For meget vægt på speederen….

Overtræder du færdselsreglerne, kan det blive meget dyrt. Kører du for eksempel med for høj promille kan du i Danmark få lov at betale en netto månedsløn. Lige så strenge er bøderne i Storbritannien. Her kan bøden nå op på 48.372 kroner.

I Estland slipper du langt billigere. Her koster det kun 8558 kroner at køre spritkørsel – hvis du vel og mærke bliver taget. I Irland koster denne forseelse 9450 kroner og på Cypern koster spritkørsel 12.651 kroner.

Slip speederen

Har du en fartbølle i maven, så kan det betale sig at få styr på ham – især hvis du er kørt på ferie i Norge. Her koster det nemlig 2679 kroner at køre 20 kilometer i timen for hurtigt. I Danmark slipper du med op til 2000 kroner.

Pas også på, hvis du er på ferie i Frankrig. Sprænger du hastighedsbegrænsningen med 50 kilometer i timen, koster det nemlig op til 11.162 kroner. Men endnu værre står det til, hvis du har hang til hastigheder i Storbritannien. Her kan du risikere at skulle slippe op til 41.675 kroner.

Har du problemer med at stoppe for rødt lys – du er måske typen der altid farer over krydset for taxagrønt – så pas igen på i Norge. Her koster det hele 4390 kroner at "overse" et rødt lys. Samme forseelse koster i Danmark op til 1488 kroner.

Og har du hang til at klare indkøbs-planlægningen med kæresten, mens du kører hjem fra arbejde, så tænk dig om. Mobilsnak er nemlig også en af de dyre. Læs neden for hvor meget de forskellige forseelser koster i de forskellige lande i Europa.