Øverst i artiklen kan du se et interview med Kenneth Jonassen, efter han havde modtaget prisen.

Siden 2002 er BT Coachers Prisen med et par enkelte års undtagelser blevet uddelt hvert år. I går var jeg så heldig at kunne overrække den til Kenneth Jonassen, der dermed kan kalde sig for årets træner i Danmark 2017. Alle otte jurymedlemmer gav ham topkarakter, og han kan dermed prale af at være den første i de 15 år, der er blevet kåret med maksimumpoint af en enig dommerkomité.

Dermed fortsatte dansk badminton med at høste hæder, efter at Viktor Axelsen i lørdags tog både DIF og Jyllands-Postens pris som Årets Sportsnavn og vores egen BT Guld, hvor udøverne selv kårer årets bedste præstation. Det kan dårligt være tilfældigt.

Se med her, da vi torsdag formiddag overraskede Kenneth Jonassen under formiddagstræningen i Brøndby Hallen foran den danske badmintonelite. Klummen fortsætter under videoen:

Fredag sætter 25 af de bedste spillere sig i flyet mod Asien, hvor de i de kommende uger sammen med Kenneth Jonassen skal forberede sig på de kommende turneringer i år og i fremtiden. De yngre skal lære af de ældre, sådan som danske badmintonspillere har gjort gennem nu mange generationer, hvorved den danske badmintonarv ret kontinuerligt er blevet videreført. Og sådan som Kenneth Jonassen efter sin egen fine aktivkarriere nu som træner har været blandt dem, der har formet Viktor Axelsen og fortsat gør det.

Under researchen til, hvem der skulle modtage BT Coachers Prisen, talte vi med spillere, trænere og ledere omkring de kandidater, der opfyldte betingelsen om, at de skulle have leveret resultater på nationalt og internationalt niveau i 2017. Det stod ret hurtigt klart, at Åge Hareide, Anders Lund og Kenneth Jonassen alle var oplagte at gå videre med, og vi var altså otte, der så var enige om, at sidstnævnte i år var mest oplagt at tildele prisen. Jeg er ret sikker på, at de mange elitespillere, der i går overværede prisoverrækkelsen, alle kan skrive under på, at vi fandt en værdig vinder, og nogle af dem havde da også bidraget med pæne ord om deres træner. Helt uden efterfølgende at kunne hæve fedterøvstillæg, fordi de gjorde det anonymt. Læs med her:

Kenneth Jonassen er en værdig vinder af BT Coachers Prisen 2017, fordi han er en altid velforberedt ildsjæl. Altid har gode svar, hvis spillerne udfordrer ham på en træningsmetode og er god til at argumentere for at den givne træning er vigtig.

Fordi han er vellidt af unge som ældre spillere. Skaber gode relationer blandt både spillere, klubber og de mange øvrige interessenter, og fordi han helt enkelt er god at tale med, hvad end det handler om private eller sportslige emner. Og så er han god til at både tale om og arbejde med det, den enkelte spiller har behov for.

Kenneth Jonassen er en værdig vinder, fordi han er en god sparringspartner for de unge spillere, interesserer sig for det hele menneske og formår at tage del i opbygningen af en fremtidig karriere. Fordi han involverer spillerne i strategier og løsninger, og han takkede da også torsdag sine medtrænere for samarbejdet og for at have været en vigtig del af den succes, dansk badminton har oplevet de senere år. En succes der udover Viktor Axelsens verdensmesterskab også kan aflæses i den mange andre medaljer og i placeringerne på verdensranglisten, hvor Danmark, da vi skulle kåre vinderen, havde fem spillere i top 50 og yderligere tre spillere på top 100.

Var det begrundelse nok? Det syntes vi, det var. Tillykke Kenneth Jonassen.