KØB PLUS!

Pia: Jeg er en ægte socialdemokrat

Ligegyldigt om den næste statsminister hedder Helle eller Lars er Pia Kjærsgaard klar til at samarbejde. Også selv om hun stadig foretrækker Lars Løkke Rasmussen som statsminister.

- Det handler ikke om, hvem jeg samarbejder med – men om hvad. Men med en rød regering vil det blive en mere fri rolle. Jeg er helt sikkert på, at Helle Thorning også vil tænke på mig. Hvad med udlændingepolitikken, hvad med socialpolitiken – vi repræsenterer jo stadig 13-14 procent af vælgerne, siger Pia Kjærsgaard i et interview med B.T.

- Jeg er en ægte socialdemokrat. Jeg er simpelthen så social indigneret. Nu bliver de nok sure, siger Pia Kjærsgaard til B.T., der dog stadig støtter Lars Løkke Rasmussen (V).

Afstemning

Hun er sikker på, at alt bliver anderledes efter valget.

- Får vi en S-SF regering, er vi ikke en del af det parlamentariske grundlag. Og hvis det stadig er Løkke, så tyder meget på, at vi også skal samarbejde med Liberal Alliance.

Du er 64 og har været i politik i 28 år. Det er din 13. valgkamp - er det den sidste?

- Der er en ny dag i morgen er mit princip. Jeg er i god form fysisk og psykisk – og så må vi se om fire år, om jeg har energien og lysten. Men det tror jeg da, at jeg har, siger hun. 

Tror du, at en S-SF-regering vil kunne samarbejde med DF? 

Er DF i virkeligheden et socialdemokratisk parti?

Deltag i debatten under artiklen. De bedste indlæg bliver bragti B.T. tirsdag. 

Læs hele interviewet i B.T. mandag.

Din kommentar

Kommentarer

Når man fisker stemmer

Skrevet af Ulla, Fredag den 9. september 2011, 22:50

Det er sjovt at folk tilsyneladende mener, at DF er socialdemokratiske med et twist.

Hvis man studerer deres hjemmeside er der intet der skulle foranledige folk til at tro dette og tager man den ideologiske ophavsmand, Glistrup, ind i perspektiv så skulle velfærdsstaten gerne afskaffes.

DF har intet økonomisk udspil, intet socialpolitisk udspil, klimaproblemstillingen anerkender de ikke. Så hvis man skal vide hvem de er, så må man se på den politik de har skrevet under på gennem den sidste dekade.

De har været med til at halvere dagpengeperioden, slutter op om efterlønsforliget, har skrevet under på konvergenspakken - i folkemunde kaldet "farvelfærdspakken". Forringet børnecheck og mange andre ting. Og efter ti år med DF som støtteparti kan de ældre få hjemmehjælp hver tredie uge.

Så enten har Pia kun en ringe fornemmelse af, hvad det vil sige at være socialdemokrat eller også søger hun at fiske stemmer i den socialdemokratiske vælgerpøl.

Ved sidste valg mente den kære Pia iøvrigt at DF var et midterparti. Det havde også dengang sin egen underholdningsværdi - men nu er hun så blevet socialdemokrat i mellemtiden??

Naturligvis!

Skrevet af Hansen, Onsdag den 7. september 2011, 11:42

Alt andet ville være tåbeligt. S-DF´s politik er SÅ tæt på hinanden, og de fisker i samme vælgergruppe. Anderledes ser det ud for SF...Willy er måske nærmere S nu, men hans bagland ligger og trykker sig i græsset - klar til at slække på integration og indvandr. regler.

Helle venter bare på at Pia peger på S...før kan de ikke slippe SF, de radikale og enhedslisten......Så DF..kom nu..skift kandidat!!!

Ingen problem for DF

Skrevet af Thomas , Onsdag den 7. september 2011, 10:15

Efter min mening, vil der ikke være problemer for Pia K, at kunne indlede et samarbejde med en S-SF regering. Modsat tror jeg, at S-SF vil have en stor udfordring i selv, at kunne arbejde sammen med DF, og i starten have svært ved, at gå på kompromis med deres udtalelser, selvom de engang i mellem er lagt ud på en anden måde, men ment som det samme, som en S-SF regering har ment det.

Fornuftigt samarbejde

Skrevet af Kim, Tirsdag den 6. september 2011, 15:58

S og SF bør absolut kunne samarbejde med DF.
Df er på mange områder et mere socialt ansvarligt parti, end de totalt asociale radikale.

Redde flygtninge fra Somalia .. i hjemlandet

Skrevet af Ole, Tirsdag den 6. september 2011, 11:13

Der er mange stakler i Somalia, børn og voksne som sulter.

Skal vi have dem til Danmark, de er kun vandt til ged, lejrbål og besørge et hul. Vi har intet at tilbyde dem i Danmark, de vil kun blive ydmyget.

Hjælp flygtninge i de områder de kommer fra, andre løsninger giver kun tabere og socialeproblemer samt en masse udgifter.

Lige for en god ordens skyld!

Skrevet af Olesen, Tirsdag den 6. september 2011, 09:43

Var det ikke konservative regeringer som kørte Grækenland og Irland i sænk? I Tyskland bliver der klart rødt flertal næste gang hvilket delstatsvalgene har afsløret og i England ligger den konservative/liberale regering langt efter i meningsmålingerne! Poul Nyrup overlod Danmark i god stand til VKO med overskud på de offentlige finanser og betalingsbalancen. Nu er VKO ved at køre Danmark i sænk med stigende ledighed og højere underskud til følge! VKO har indført 285 nye skatter - bl.a. en iværksætterskat og den offentlige sektor koster i dag 74 mia. kr. mere om året end under Nyrup!
Hjemmehjælperen fra landsbytossepartiet DF pralede på TV2 af at hun havde besøgt et velfungerende gartneri på Fyn. Nu viser det sig at dette gartneri, Alfred Pedersen og Søn, iflg. Ekstrabladet har polske gartnere ansat til 60 kr. i timen - altså langt under overenskomsten! Det er åbenbart sådanne tilstande som Pia Kjærsgård og DF vil have indført i Danmark. Det må glæde regeringen og arbejdsgiverne - men hvad skal danskerne så lave?
Aldrig har vi oplevet et så løgnagtigt og udansk parti som DF som sammen med VK har lavet så mange løftebrud - bl.a. forringelse af efterløn, dagpenge, folkepension og SU og nu også vil indføre brugerbetaling på sundhed og lægebesøg! Og nu taler VKO-politikere også om at hæve boligskatterne for at tækkes De Radikale!

Samarbejde fra sag til sag

Skrevet af Bent K. Jensen, Tirsdag den 6. september 2011, 08:38

Selvfølgelig vil de to partier kunne samarbejde fra sag til sag. Søvndahl er en af landets mest sympatiske og venlige politikere overhovedet, altid konstruktiv og respektfuld over for andre. En værdig politiker. Problemet for SF, er mange af dem bag Søvndahl, som har en mere aggressiv over for DF, og specielt deres udlændingepolitik. Jeg tror at Pia K og Søvndahl kunne nå til enighed om en masse gode ting hvis de satte sig samme. De er begge pragmatikere og ikke bundet ned til ideologier på samme måde som Thorning er. Et samarbejde mellem DF og SF (og måske S) vil være særdeles værdifuldt for de små i samfundet. Meget mere end den mystiske aftale mellem R og K, som vil samarbejde, uden reelt at være enige om noget som helst.

Godt set

Skrevet af Carl Andersen, Mandag den 5. september 2011, 20:13

DF er kun højreordenterede på to punkter: Indvandre og retspolitik. Resten er skattestigninger, velfærd osv.

Carl Andersen

Skrevet af Flemming, Mandag den 5. september 2011, 21:12

Det er vel også den måde man måler højreekstremisme, på indvandrer og det retspolitikske.

Pia er og bliver en højrepopulistisk, og ekstremistisk mokke.

Jeg er ved at få spat, for min kone vil absolut se den debat der kører i øjeblikket, og jeg kan ikke fordrage bare at høre Pias stemme.

Og angående velfærden, der har hun rigtig skidt i nælderne den mokke.
Jeg havde selv regnet med efterlønnen, da jeg er ved at være godt slidt, men det kan jeg nu skyde en hvid pil efter.

Vil gerne betale mere i skat, hvis bare ikke de indgreb om sygedagpenge og efterlønnen kommer.

Der var ikke noget at komme efter !

Skrevet af Merete, Mandag den 5. september 2011, 18:04

I sagen om helles mands arbejde i udlandet, så var der ikke noget at komme efter ! Han havde ikke overtrådt lovgivningen, sikkert til stor irretation for VK.

Det havde til gændgæld den tidligere spindpktor for de konservarative som er gift med den tidligere formand for samme parti Henriette Kjær !

Hos Blå Blok er det ikke de brede skuldre der bærer. Det er dem der
er på dagpenge - de nedslidte kommende efterlønnere - dem der betaler i en årrekke betalt for at få ret til arbejdsmarkesds udd. Men bliver afvist når de er ledige.
det er dem der betaler for en elendig og lønmodtager fjendsk regerings krise håndtering.

I socialdemokratiet har de ikke tendens til at "feje noget ind under gulvtæppet". Det har Rønn Hornbæk heller ingen tendens til, og slet ikke da DF forhindre at historien ville gentage sig i form af en Rigsretsag !

Gucci Helle / Leasing Helle / Botox Helle

Skrevet af Bente Hansen, Mandag den 5. september 2011, 17:52

Helle Thorning oplyser at det er de brede skuldre som skal bære ....
Hvad så med hendes mand i Schweiz.

Det er skattefifleri og dybt uartigt, familien bor i danmark med fastbopæl og fruen vil være minister.

Vor herre bevares.

Det er bedre at lade stå til som VKO !

Skrevet af Claus, Mandag den 5. september 2011, 17:39

Ang. gældsfælden så kan Claus Hjort jo tage med og dystre hende med de -85 mia. som han mangler på finansloven. Til trods for at han har afværget i tide. ?

Som alm. lønmodtager må det være svært at se hvor i afværgningen ligger.

Hvis ledigheden forsat stiger som den har gjort længe, så ved VKO hvad de evt. kan bruge penge på når der er gået nogle år.

Det prøvede Poul Nyrup, da han skulle rydde op efter Schlutter og termilsagen. Bla.arvede han en ledighed tæt på 300.000 ledige som havde været uden for arbejdsmarket så længe at de blev syge af det.

DF er ikke socialdemokrater, og de bliver det aldrig. De har lavet så meget lort for alm. lønmodtagere, at det vil tage mange år at få det genopbygget !!

Det er formentlig derfor at de ser ud til at få den største røvfuld ifølge målingerne i partiets historie, ved det kommende valg.

DFs sociale profil

Skrevet af Jørgen, Mandag den 5. september 2011, 17:28

Jeg stemmer ikke DF, men der er ingen tvivl om at Pia Kjærsgaard virkelig ønsker at partiet i mange henseender skal være som det gamle socialdemokrati, med værn og forsvar for de gamle, de svage og de syge. Også deres EU-politik tyder på en høj social ansvarlighed, eftersom hele dette EU-cirkus i høj grad er ugunstigt for den lille mand. Også det at de på en noget overdrevet måde søger at fastholde danske værdier reflekterer de dyder som man ofte finder hos almindelige danskere. Men S-SF vil næppe kunne samarbejde med DF. Sidstnævntes kritiske indstilling overfor indvandrere kan ikke accepteres af disse "stuerene" partier. DF er reelt ikke fremmedfjendsk, men afspejler nok den delvise skepsis der er i samfundet over for den gruppe udlændinge der optræder voldeligt el. som er religiøst fanatikere, med de faremomenter dette indebærer i relation til terror etc.. S+SF henter især deres stemmer fra de velbjærgede, den kategori af borgere der har hamstret materialistiske goder, og som ved et valg vil fremvise deres socialistiske profil og solidariske holdning. Som fornemt udtryk af en debattør, så er der tale om en form for soning. Disse mennesker har som boligejere i form af vanvittige formueøgninger og lave flexrenter eller som aktiespekulanter etc. opnået en masse materielle fordele i forhold til de svage i samfundet. Så når valget kommer, så soner man ved at stemme rødt. Hykleriet stortrives i dette land.

Blå - rød - grøn - gul

Skrevet af Stig B. Hermansen, Mandag den 5. september 2011, 17:22

Pia siger rød men er blå - Vestager siger rød men er blå - Blib bob jeg er træt af levebrødspolitikere - Jeg stemmer blankt denne gang, ligemeget hvad man stemmer denne gang, så bliver Margrethe HESTager der fører hendes utålelige elendige politik, så X ved lædersofaen :) efterløn samt dagpengeperiode er alligevel væk, var der nogen der sagde afvikling af velfærdsamfundet

Pia Kjærsgård er mest dansk

Skrevet af Ole Jensen, Mandag den 5. september 2011, 17:22

Pia Kjærsgård og Helle Thorning ligner hinanden, men Pia er mere jordnær og tæt på arbejderen.

Helle Thorning er en højrøvet akademiker, som er meget egoistisk, hun er mere en pampertype.

Manglende Social ansvarlighed !

Skrevet af Kai, Mandag den 5. september 2011, 17:19

Et samarbejde på de større områder imellem en kommende Socialdemokratis ledet regering, og DF er helt utænkligt !!!

Nu har DF & VK regeringen hamret løs på alm. lønmodtagere igennem 10. Halvering af DP - fjernelse af efterløn - minimeret udd.ret for ledige. Samtidig med at de har givet landets rigeste gigantiske skatelettelser.

De er iøvrigt ikke færdige såfrem at de skulle vinde valget, og ikke taber henimod de 7 mandater DF ifølge flere meningsmålinger står til at miste.

Det der i øjeblikkek ligger i støbesken hos VK regeringen, hvis de vinder valget er bla. delvis afskaffelse af fleksjobordningen - førtidspension. mv. for yngre syge.

Pia & DF lovede ikke at røre ved efterlønnen, og hvad gjorde hun ?

Hun rørte ved efterlønnen. DF kunne blot have revet tæppet væk under VK i tide.

Som Nyrup sagde, så er Pia ikke en forklædt Socialdemokrat. De er den yderste højrefløj i dansk politik.

Og DF Sociale nedskæringer ser vi i øjeblikket resultatret af, nu hvor 1000vis af ledige ryger ud af det dagpenge system pga. bla. DF"s halvering af dagpengene.

Helle Thorning skal i TV3 gældsfælden.

Skrevet af Kurt Jepsen, Mandag den 5. september 2011, 17:18

DF og S ligner hinanden, men DF er mere ansvarsfulde.
Hvis man skal låne til vækst, bruge penge man ikke ejer ... så vil Helle Thorning skulle stille op i gældsfælden på TV3 om få år.

Man bliver ikke lykkelig af overforbrug og vilde lån, det er som at tisse i bukserne,, det varmer kun i starten.

Det er en psykisk sygdom som ludomani, at leve i overforbrug og ikke acceptere tingenes tilstand og være fornuftig og agere derefter.

At bruge penge man ikke har, eller sælge skindet før bjørnen er skudt, har altid kun være en løsning fo maniske personer.

Hvilket parti stemmer PIA på?

Skrevet af Kay Nielsen., Mandag den 5. september 2011, 16:57

Jeg tror egentlig ikke hun aner hvad hun skal stemme på.
Det ene øjeblik farver hun alr rødt.
Det næste øjeblikmaler hun alt blåt.

SÅ, mon hun ikke nærmest stemmer på Vestager fra de radikale.
De ved såmænd heller ikke noget, andet end at kave ballade,

Indigneret?

Skrevet af Søren Nørgård-Sørensen, Mandag den 5. september 2011, 16:40

DF har ikke blot stemt for halveringen af dagpengeperioden. Nej, de var selv aktive forslagsstillere. DF har stemt for afviklingen af efterlønnen. DF har stemt for, at det bliver meget svært at optjene ret til dagpenge.
Hvordan kan man påstå, at man er "socialt indigneret", når man stemmer for disse forslag , samtidig med at man stemmer for massive skattelettelser til samfundets mest velbjærgede? Forstå det, hvem der kan.

Jeg ved ikke hvor meget

Skrevet af Janne Petersen, Mandag den 5. september 2011, 16:05

politikerne læser af avisernes debatter, men skulle Pia's vej falde fordbi dette debatforum, så behøver hun ikke se indlæggene som modstand overfor hendes person, så kan hun nøjes med at undre sig over sprogbruget, og de heftige beskyldninger, som ligger snert op ad injurier.
En næse givet udfra et anstændigt sprogbrug, svider altid, men bissesprog og spottegloser, har aldrig den ønskede virkning, fordi det er så svært at tage det alvorligt.
De verbale hug om at være 'ikke stuerene' eller nazistiske landsbytosser, taler ikke for DF, men for tågesnak fra voksne mennesker, der burde have lært mere om det smukke danske sprog. Janne.

Helt enig!

Skrevet af Stefan W. Olsen, Mandag den 5. september 2011, 15:27

Hvis Pia Kjærsgaard er socialdemokrat, så er jeg Barack Obama!

D.F sociale profil ??? utrykhed

Skrevet af bente bek, Mandag den 5. september 2011, 14:33

Kære fru .Kjærsgaard først vi du afvikle efterlønnen -nedsætte dagpengeperioden - m.v D.F har stemt for markedhedsleje for kolonihaver som betyder en betydelig stigning af lejede grunde ,det er typisk almindelige mennesker der har mulighed for at få en kolonihave som pensionister-efterlønner- børnefamilier dem som i kalder jeres vælger , det var Svend Auken der varetog ,den almindelig arbejderes interesser vedr. kolonihaver
En stille bemærkning nu vil dit parti så give tilskud til renovering også for kolonihaver, hvordan hænger det sammen først tager du med den ene hånd for at give med den anden??
Hvad har i gang i ,der er kun indvander politik for jer .Skam jer
I er IKKE de svages parti

Ja goddaw do!

Skrevet af Benny Rasmussen, Mandag den 5. september 2011, 14:03

Pia K. som socialdemokrat!? Ja goddaw do! Jeg er også fuld af lort, indtil jeg har været på toilettet!

ang. socialdemokraterne - df.

Skrevet af jens jensen, Mandag den 5. september 2011, 13:50

jeg er egentlig socialdemokrat. Men
har aldrig set en socialdemokratisk
regering aflevere danmark,efter en
regeringsperiode, uden at danskerne
er dybt forgældede.
Så hvorfor stemme på dem nu.

Usagligt!

Skrevet af Jørgen Rasmussen, Mandag den 5. september 2011, 17:03

Jens Jensen, du er ikke særligt godt orienteret, det var Poul Nyrups lederskab der satte Anders Fogh Rasmussen i stand til at give skatteletelser, og Poul Hartling efterlod for syv milliarder i ufinansierede skattelettelser, til Regeringen Anker Jørgensen, det er meget almindeligt at sætte sig bare en lille smule ind i fortiden, for at kunne bedømme nutiden!!
Dit indlæg er ikke særlig velfunderet!

Jens jensen

Skrevet af Jørgen jeppesen, Mandag den 5. september 2011, 14:29

Såå har du ikke set godt nok efter.

Faktisk var det først i 1973 under Poul Hartling, at Danmark begyndte at stifte gæld.

Ps. Hvor mange borgerlige regeringer, har du set, efter en regeringsperiode aflevere landet med MINDRE gæld, end da de overtog det.

Breaking News: B.T. støtter Løkke!

Skrevet af Carsten C., Mandag den 5. september 2011, 13:47

"Nu bliver de nok sure, siger Pia Kjærsgaard til B.T., der dog stadig støtter Lars Løkke Rasmussen (V)."

DF paa afveje

Skrevet af jesper, Mandag den 5. september 2011, 13:13

Jeg har aldrig kunne begribe hvorfor DF støtter blå blok, når de fleste af vaelgerne er "Røde" lavt lønnede med kort uddannelse
Hvad med at glemme det gamle had til S og begynde at arbejde sammen etv i en regering.

I det samarbejdende folkestyres navn

Skrevet af T. Frederiksen, Mandag den 5. september 2011, 13:12

Det Radikale Venstre, Venstre og Det Konservative Folkeparti ønsker top- og selskabsskattelettelser, den stadig tættere union mellem Europas folk, suverænitetsafgivelserne, nettobidraget, euroen, garantistillelserne, de åbne interne og eksterne grænser, forsørgelsesindvandringen, platuglernes fri bevægelighed og alt til det store europæiske, multikulturelle samfundseksperiment henhørende.

Det gør Dansk Folkepartis vælgere IKKE - skabssocialdemokrater eller ej.

Barfoed og Vestager er på den baggrund blevet enige om - i det samarbejdende folkestyres navn - at sætte DFs vælgere udenfor politisk indflydelse.

Margrethe Vestagers trækken Helle og Villy rundt i manegen i og efter 2020-forhandlingerne har utvetydigt varslet, hvorledes hun vil agere efter valget. - Det Radikale Venstre er jo det eneste parti med de rigtige meninger, det rette menneskesyn og en uovertruffen anstændighed. Et parti, der aldrig har taget fejl – og da slet ikke på udlændingeområdet.

En Thorning-regering vil således være en regering, som på alle væsentlige politikområder er styret af DRV.

En S-SF-regering vil derfor kun kunne samarbejde med DF, hvis DRV tillader det.

Og det gør DRV ikke - aftalen med Barfoed skulle jo netop sikre, at DF's vælgere (skabssocialdemokrater eller ej) fremover sættes udenfor indflydelse.

Ville være perfekt

Skrevet af Lars B. Nielsen, Mandag den 5. september 2011, 13:10

I hjertet er jeg socialdemokrat. Men jeg ved, at en regering ledet af socialdekraterne vil være afhængige af SF, de radikale og enhedslisten.
Og lige dér hopper kæden af.

For jeg synes at Dansk Folkeparti repræsenterer min holdning til indvandring ganske godt.
Men socialdemokratiet repræsenterer næsten resten.

Så hvis S og DF kunne danne regering ville jeg være meget lykkelig.
En god social profil, med en stram udlændingepolitik. Dette ville, efter min menng, være perfekt.
I øvrigt helt i tråd med hvad mange siger:
Ville gerne støtte en rød regering. Men tænk lige på udlændingepolitikken, så !

Og det er en skam. For vi har brug for Helle.
Men da absolut ikke for de radikales udlændingepolitik. Husk bare hvordan det var under Poul Nyrup. Brrrrr, siger jeg bare.

Så jo. Jeg synes helt bestemt det kunne være alletiders såfremt de kunne samrbejde DF og S. Men det er nok lidt utopi at tro på.

For når alt kommer til alt, er det jo politik.
Det handler om stemmer og magt - mere end det handler om samarbejde om varige løsninger - til gavn for vores land.

Godt valg

Venlig hilsen