Aktierne i TDC strøg til vejrs med 10 procent efter avisforlydender om to kapitalfondes bejlen til det danske teleselskab.

Teleselskabet TDC's aktier tordnede onsdag morgen i vejret med omkring 10 procent, efter at det kom frem, at to udenlandske kapitalfonde er interesseret i at købe det danske selskab. Det var avisen Wall Street Journal, der i en stor forsidehistorie onsdag bragte forlydenderne om de to fondes interesse i TDC. Aktien kostede efter fem minutters handel 304 kroner - 29 kr. mere end tirsdag.

Ifølge avisen skulle det være en gruppe, som består af Apax Partners og Permira Advisers, som begge har base i London, der kredser om TDC. De to fonde arbejder sammen med amerikanske Providence Equity Partners og Blackstone Group York, der for kort tid siden var med til at købe Legoland. Den anden interesserede gruppe skulle være amerikanske Kohlberg Kravis Roberts & Co og engelske BC Partners.

Avisen oplyser intet om en eventuel pris. Den samlede markedsværdi af TDC var med slutnoteringen tirsdag 54,6 milliarder kroner.

TDC er attraktiv for de store kapitalfonde, fordi de enkelte dele af selskabet let kan skilles ud og sælges til TDC's konkurrenter i Europa.

/ritzau/