Kronprinsesse Mary er blevet upopulær i sit hjemland, efter at hun forleden bar en speciel dansk designer-frakke under et besøg på Grønland.

Normalt roses hun for sin fantastiske tøjstil både herhjemme og i udlandet. Men kronprinsesse Marys seneste modevalg er absolut ikke faldet i god smag over hele verden.

Da Mary i slutningen af august besøgte Grønland, valgte hun på turen at bære en smart, dansk designer-frakke. Men selv om de fleste nok vil mene, at den sorte frakke passer vældig godt til den velklædte Marys tøjstil, så er det bestemt ikke alle, der blev lykkelige over  at se billeder af den populære kronprinsesse i frakken.

Frakken er nemlig delvis lavet af sælskind, og det har fået den australske dyreværnsorganisation PETA til at rase.

»På trods af, at der er gjort opmærksom på alle pelsindustriens grusomheder, så er det endnu ikke gået op for prinsesse Mary, at det at iklæde sig dyr får hende til at se kold-hjertet ud og totalt ude af trit,« udtaler Ashley Fruno, der er kampagneleder for PETA Australien til Daily Mail Australia.

Hun mener, at det er på tide, at den danske kronprinsesse er fair overfor dyrene og helt dropper pels.

Artiklen fortsætter under billedet

Det er denne frakke, der delvist er lavet af sælskind, som Mary her ses bære den 29. august i Nuuk i Grønland, der har fået en dyreværnsorganisation til at rase.
Det er denne frakke, der delvist er lavet af sælskind, som Mary her ses bære den 29. august i Nuuk i Grønland, der har fået en dyreværnsorganisation til at rase. Foto: Ulrik Bang
Vis mere

Frakken, der har fået PETA til at rase, er designet af den kendte, danske designer Jesper Høvring, som blandt andet også designede Christiane Schaumburg-Müllers brudekjole, da hun blev gift med rapperen L.O.C.

Sælskindsfrakken, som Mary bar for at holde sig varm under det tre-dage lange besøg på Grønland, er af mærket Great Greenland. Selskabet blev oprindeligt grundlagt i 1977 under navnet ’Grønlandsgarveriet’ og har fortsat til huse på Grønland.

Samarbejdet mellem Great Greenland og Jesper Høvring opstod i 2015, og resultatet er blevet en hel kollektion.

Den australske dyreværnsorganisations angreb på Marys frakke-valg er dog langt fra første gang, at kronprinsessen inkasserer kritik for at bære pels.

Også tilbage i 2008 var PETA ude med riven efter Mary, da prinsesse Isabella under et besøg i Australien bar en vest lavet af pels.

Og i 2009 var det den hjemlige dyreværnsforening Anima, der var efter både kronprinsesse Mary og Dronningen, da de ved flere lejligheder var blevet set iklædt rævepels. Organisationen forlangte at begge kvinder smed deres pelse ud.

Det er ikke ulovligt at sælge eller købe sælskind fra Grønland. EU har siden 2009 haft et importforbud mod sælskind og sælkød, men inuitter i Grønland og den arktiske del af Canada er som de eneste undtaget fra forbuddet, da det er vurderet, at sælfangsten i de områder er bæredygtig, og at det er godt at bevare den 4.000 år gamle tradition, da den er ernæringsgrundlag for mange mennesker.

Kongehuset oplyser til BT, at man ingen kommentarer har til sagen.