Vinderen af sidste års X Factor, Thomas Ring Petersen, er klar med et album snart.

- Jeg skulle lige sunde mig efter X Factor. Det var noget med lige at trække vejret, sætte sig ned og så tænke 'okay, hvad gør jeg lige?', fortæller Thomas Ring Petersen til bt.dk.

Efter et brag af en X Factor finale i Parken, hvor han spillede sig til toppen af den famøse X Factor pop, blev der stille. Helt stille. Thomas forsvandt fra mediebilledet, og den plade, som han havde vundet, og som hans allerede mange fans hungrede efter, udeblev.

- Det var en lidt uvirkelig verden lige efter X Factor, og jeg ønskede ikke, at folk blev trætte af mig.

- Jeg skulle overveje, hvad jeg gjorde med pladen. Det er jo den største chance, så det skulle også gøres ordentligt. Jeg havde en masse halvfærdige sange, manglede et band, skulle finde min lyd og så skulle jeg også arbejde ved siden af, forklarer han.

Thomas arbejder deltid som skolelærer nu, et job han er glad for. Det holder ham nede på jorden. Siden oktober har han arbejdet med sit band i studiet, og resultatet kommer inden længe. Hvor længe er endnu uvist, men pladen kommer nok, mens danskerne er i gang med en ny sæson af det program, som Thomas vandt. Men selvom det er begyndt, så har han ikke selv haft mulighed for at se det.

- Nej jeg har haft travlt med pladen, men det er også surrealistisk. Jeg husker selv den nervepirrende tid, så det er at opleve det hele igen. Jeg har det sådan, at nu er jeg i gang med noget andet. Nu er jeg et andet sted, fortæller Thomas, mens kæresten Trine afslører, at hun briefer ham om resultaterne.