»Hvis man er anti-Qatar og rejser herned og oplever, hvordan det i virkeligheden er, så bliver man overrasket.«

Det er i hvert fald Thomas Gerner Hariris oplevelse. Han befinder sig lige nu i Doha for at se fodbold med sin far.

»Man kan mene meget om Qatar som værtsnation og FIFAs valg heraf. Men de mennesker, der skal eksekvere, gør det sgu godt.«

Det fortæller Thomas, der under VM-slutrunden er blevet overrasket over qatarernes gæstfrihed og generelle håndtering af fodboldverdenen.

Thomas Gerner Hariri fulgte også det danske hold tæt under EM. Her fra festlighederne i Amsterdam. Privatfoto
Thomas Gerner Hariri fulgte også det danske hold tæt under EM. Her fra festlighederne i Amsterdam. Privatfoto
Vis mere

»Alt fungerer. Infrastrukturen kører derudad, og alle de arbejdende, som skal håndtere presset fra fodboldfans, tager det med gæstfrihed, smil og overskud – ligegyldigt om de kan sige tre sammenhængende ord på engelsk, gør de deres ypperste for at hjælpe,« siger Thomas.

Ifølge ham skal man under slutrunden ikke pege fingre ad Qatar, men derimod af Det Internationale Fodboldforbund, FIFA, som også har fået massiv kritik for afholdelsen af VM i Qatar.

»Jeg har holdningen, om man tager til Qatar eller Dubai – det er same same. Qatar er Qatar på godt og ondt både før, under og efter VM. Der ligger en dobbeltmoral i at fordømme landet, vel vidende at mange vesterlændinge rejser til Dubai,« mener Thomas og fastslår:

»Jeg understøtter bestemt ikke regimet, men man skal pege på FIFA som syndebukke. De har valgt at placere VM her, hvilket er katastrofalt, men Qatar gør, hvad de skal – og som alle andre ville gøre – i forhold til at vise sig fra sin bedste side.«

Og at være både gæstfrie og vise sig fra sin bedste side, forsøgte de ansatte på en hotelbar lørdag, da Danmark skulle spillede mod Frankrig.

Som pre-match for kampen mødtes en del danske fans på baren Street 22, hvor de havde booket stedet for dem selv i tidsrummet op til kampen.

De danske fans blev forsikret om, at der var øl nok til op mod 200 fans. Men på trods af den forsikring, følte bartenderne sig fuldstændig væltet bagover, fortæller Thomas Gerner Hariris:

»Baren åbnede klokken 11 og da jeg kom klokken 12 var der omkring 100 danskere, og allerede der kunne man se, at skrækken var malet i de ansattes hoveder. De kunne slet ikke følge med, og der gik under en time før, at der var udsolgt af den eneste danske øl på stedet, Carlsberg.«

Danske fodboldfans mødtes på en hotelbar inden kampen mod Frankrig.
Danske fodboldfans mødtes på en hotelbar inden kampen mod Frankrig.
Vis mere

»Det er en lidt anden kultur, vi kommer med og man kunne se forbløffelsen i deres ansigter. Men vi skal mødes samme sted onsdag inden kampen mod Australien, så håber vi, at der er nok øl,« siger Thomas med et grin.

Danmark spiller mod Australien onsdag klokken 16. Du kan følge B.T. dækning af VM i vores liveblog her.