Med Tysklands sejr ved VM i Brasilien kan fremtiden for den hjemlige liga se yderst positiv ud. Sådan lyder vurderingen fra Bundesliga-kommentator Henrik Hvillum.

Tyskerne er endnu engang på toppen af international fodbold med deres VM-sejr. Det kommer året efter, at der var to hold i Champions League-finalen, hvor Bayern München og Borussia Dortmund stod overfor hinanden.

- Jeg har det lidt på samme måde som ved Champions League-finalen. Det her giver tysk fodbold et enormt løft. Det må kunne tiltrække de store spillere, som Premier League normalt sidder på, siger Eurosports Bundesliga-kommentator Henrik Hvillum.

I Bundesligaen har det da også været Bayern München, der har været foran med at hente stjerner udefra ved at få Pep Guardiola ind som træner.

Dog lægger de tyske regler for transfers en dæmper på, hvordan de kan agere på transfermarkedet, hvorimod der er frit spil i Premier League. Det vil dog komme tyskerne til gode på et tidspunkt.

- En dag gider olie-milliardærerne ikke længere lege med de engelske hold, og så går luften af ballonen. Her er den økonomiske model i Tyskland langt mere solid, og det vil blive en fordel, siger Bundesliga-eksperten.

Med tyskernes sejr og klare udsigt til at kunne holde på en del af grundstammen i truppen de næste slutrunder, er det nærliggende at tænke, at de kan holde sig helt i toppen og tromle videre mod flere trofæer.

- Tyskland har været på toppen siden 2006, hvor de mindst er kommet i semifinalen ved hver slutrunde, så man kan sige, at de har været lige omkring de bedste hele tiden. Nu bliver det interessant, om de kan holde sig deroppe. Det er som bekendt svært at nå toppen, men endnu sværere at blive der, siger Henrik Hvillum.

En af udfordringerne bliver at få lavet de udskiftninger i truppen, som er nødvendige for at have en friskhed i holdet. En udfordring, som Spanien ikke kunne klare efter tre mesterskaber på stribe.

Der skal skiftes ud på angrebsposten, hvor 36-årige Miroslav Klose sandsynligvis har spillet sit sidste VM.

- Her bliver det nok Mario Gomez, der kommer ind. Han var ikke med ved VM, fordi han havde været plaget af skader, men ham kommer man nok til at se en del mere til. Pierre-Michel Lasogga kan også være fremtidens mand, siger Henrik Hvillum.