Endelig gik det igennem. Energi-giganten Norlys' køb af Telia i Danmark.

Dermed bevæger energiganten sig ind på et nyt territorie som teleudbyder.

Ifølge B.T.s pengeredaktør, Niels Philip Kjeldsen, overtager Norlys en forretning, som har haft svært ved at vækste de seneste år. 

»Det bliver enormt interessant at få Norlys ind på telemarkedet. Det er en stærk spiller, som erstatter en spiller i Telia, som var stagneret gennem flere år.«

Norlys' store opgave bliver nu at sammensætte deres produkter, så de adskiller sig fra konkurrenterne. Udbyderne af teletjenester har nemlig i grove træk de samme varer på hylderne, mener Niels Philip Kjeldsen. 

Niels Philip Kjeldsen vurderer, at Norlys skal opfinde en pakke, der får dem til at adskille sig fra konkurrenterne, der i vid udstrækning har mange af de samme varer på hylderne. 
Niels Philip Kjeldsen vurderer, at Norlys skal opfinde en pakke, der får dem til at adskille sig fra konkurrenterne, der i vid udstrækning har mange af de samme varer på hylderne.  Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

»Telemarkedet er i grove træk relativt fastlåst. Der er rigtig mange selskaber, men deres produkter, kampagner og prispunkter ligner hinanden ret meget. Den store opgave for Norlys bliver nu at sammensætte en pakke, der adskiller dem fra deres konkurrenter.«

I forbindelse med overtagelsen skriver Norlys i en pressemeddelelse, at nuværende Telia-kunder ikke vil opleve ændringer i hverken produkt eller pris på den korte bane. 

Men Norlys kommer med garanti til at markere sig med nye tiltag. 

»En ting er sikkert: De kommer ikke 'bare' til at være Telia med et nyt navn. Norlys har gjort sig mange tanker og forberedt sig på det her i flere år. Det afgørende bliver, om Norlys kan og vil bidrage med noget, der skiller sig nok ud til, at Norlys' teleforretning ikke bare bliver endnu en til samlingen,« siger Niels Philip Kjeldsen. 

Salget har været længe undervejs, blandt andet fordi det skulle godkendes af konkurrencestyrelsen. Tilbage i efteråret oplyste Telia og Norlys, at prisen lå på 6,25 milliarder kroner. 

Der er masser af muligheder for at spare store summer på påskedagenes gør det selv-projekter. Hør eksemplerne i seneste af snit af 'Spar Kassen'.