Her har du otte forskellige former for spiritus, der vil få dig til at glemme alt om lunkne Harboe-øl og Mokaï.

Vi danskere ligger ofte i toppen på statistikker over alkoholindtag. Men når man kigger på det danske alkohol og spiritusudvalg, opdager man hurtigt, at udvalget hverken er så bredt eller fantasifuldt, som det kunne være. Hvis du virkelig gerne vil imponere dine venner med fantasifulde drinks til den næste fest, anbefaler vi, at du læser denne liste, hvor vi anbefaler og advarer mod en række af de mest potente drinks.

Kinesisk firbensvin

Lidt ulækkert men også ret sejt. Firbensvinen er en gammel kinesisk specialitet, der helt sikkert vil få dine venner til at glemme alt om Mokaï og cider. Den laves ved at blande ginseng og øgler sammen med gærende risvin. Efter et års tid skal hele molevitten hældes gennem en si, og så er din firbensvin klar. Det siges, at denne underlige drik kan give dig et bedre nattesyn og holde onde ånder væk. Det lyder jo ret godt.

Mågevin

Hvis mennesker vil drikke sig fulde, skal de nok finde en måde at gøre det på. Det her, lyder som en skrøne, og vi vil da heller ikke anbefale dig at prøve det derhjemme, men inuitterne i polarområdet skulle i tidernes morgen have drukket mågevin. Opskriften er enkel. Man tager en død måge, propper den ned i en flaske, hælder vand i flasken og lader den gære i solen. Vi anbefaler virkelig ikke, at du prøver det her. Vi tvivler egentlig også lidt på vores kilders troværdighed, så hvis du kender nogen, der har smagt mågevin, så skriv til os på hej@bite.dk.

Slangevin

Vi hopper tilbage til Asien, nærmere bestemt til Vietnam. Det kan nemlig godt være, at kineserne putter firben i deres drinks, men vietnameserne tager skridtet videre og propper slanger i deres. Både kvælerslanger og giftslanger kan bruges, for gæringsprocessen gør, at slangegiften nedbrydes. Det må have været en heftig omgang, da man måtte forsøge sig frem i starten og måske ikke ramte helt rigtigt i gæringsprocessen. Men hvad gør man ikke for en brandert…

Dommedagsøl

I Skotland kan folk godt lide en god pint. Men denne øl skal du nok ikke nyde i halvlitersglas, hvis du da har dit liv kært. Brewmeister Armageddon er en fatal øl, og hvis den var standard på alle værtshuse i hele verden, ville verdensbefolkningen være så stangberuset, at dommedag sikkert ville være at foretrække. Den har en alkoholprocent på 65. Det er mere end langt de fleste skotske whiskyer.

Den polske hævner

Spirytus Wratislavia er (naturligvis) en vodka. Dens alkoholprocent gør den til den stærkeste spiritus i hele verden. Den ligger nemlig på hele 96 procent. Smagen er så afbalanceret som noget på 96 procent kan være, og du kommer helt sikkert til at nyde den mere end en Smirnoff-vodka fra Netto. Du skal dog passe på med at nyde for meget af den. Men det kan du nok godt regne ud.

LÆS OGSÅ: Fuld i går? Disse syv (mere eller mindre) eksotiske retter kurerer dine tømmermænd

Den danske djævlebryg

Engang imellem sker det trods alt, at nogen går den ekstra mil herhjemme i Danmark. Specialbryggeriet Mikkeller lancerede i 2014 deres helt egen Copenhell-vodka i forbindelse med den københavnske metalfestival. Den 66,6 procent (læg mærke til det sataniske tal 6-6-6) stærke drik blev destilleret på et vaskeægte gedekranie. Processen tog 66 dage og 6 minutter og navnet blev også ret headbangende: Baphomet. Vodkaen blev solgt i et meget begrænset antal på 300 syltetøjsglas med design af Plastic Kid.

Den beskidte amerikaner

Den absolut klammeste drik på listen er lidt af en jokes, da man ikke helt kan vide, hvordan den bliver. Den kaldes et New Jersey Turnpike Shot, men den kan laves alle steder i verden. Den går i al sin enkelhed ud på, at bartenderen tørrer bardisken godt og grundigt af og vrider kluden, så væsken løber ned i et shotglas. Dette er et shot, man kun slammer, hvis man vil have det rigtigt skidt. Faktisk er det direkte livsfarligt, fordi der kan snige sig glasskår og andre uheldige ting med. Kort sagt: Lad være med at gøre det.

Krambambuli

I Hviderusland har de gang i de stærke sager. De seneste år er krambambuli-brændevinen nærmest blevet landets nationaldrik, og den skuffer heller ikke. Den kan laves på stort set alt - lige fra vodka til gin og rødvin, og det virker næsten som om, man bare kan prøve sig frem med, hvad man nu engang har i køkkenet. Der findes alligevel en masse opskrifter. I Danmark kalder vi også krambambulien for kryddersnaps, og det er en lidt anden historie. Krambambuli er lige, hvad du gør den til.

Kender du til en virkelig mærkelig/slem/farlig drink? Skriv en kommentar herunder.