Ejendomsmilliardæren Cecil Chao Sze-tsung, Hong Kong, vil betale 65 mio. dollar til den mand, der kan omvende hende fra homoseksualitet

Hong Kong-milliardæren Cecil Chao Sze-tsung har et problem. Hans datter, Gigi Chao, er 33 år, smuk, attraktiv, åbenlyst velhavende og engageret i hjertevarme velgørenhedsaktiviteter. Og han er klar til at se hende gift bort til den rette mand.

Derfor har han udlovet en dusør på 65 mio. dollar – cirka 375 mio. kroner – til en mand, der kan gør kur til og gifte sig med datteren.Tilbuddene er siden væltet ind fra alle ender af kloden.

Men her kommer problemet ind i billedet: Gigi er allerede forelsket, gift og afsat til anden side – nemlig til kæresten gennem syv år, kvinden Sean Yeung. De to kvinder er ifølge nyhedsbureauet Reuters gift i Paris – ikke i Hong Kong, hvor homoseksualitet ganske vist blev afkriminaliseret i 1991, men hvor ægteskab mellem kønsfæller endnu ikke er tilladt.

For nylig trådte datteren, Gigi Chao, frem I en artikel I avisen South China Morning Post og kritiserede Hong Kongs halten efter resten af verden, selv efter Kina, I rettigheder til homoseksuelle.

Hvad angår hendes fars bestræbelser på at omvende hende fra homoseksualiteten siger Gigi Chao til avisen Telegraph, at hun forstår sin fars handlinger:

- Det er ikke fordi, han ikke kan acceptere mig. Det er fordi, han ikke kan acceptere, hvordan samfundet vil se på mig og den status, som det medfører. Ægteskab er stadig en form for social status, så jeg forstår ham.

Gigi Chao syntes først, at faderens dusør-udlovning var spøjs:

- Så blev den indledende morskab til en indsigt i og overbevisning om, at jeg er en virkelig heldig pige, at jeg har så elskelig en far, for det er virkelig sødt af ham at gøre noget som dette som et udtryk for hans faderlige kærlighed, siger Gigi Chao – som dog tilføjer, at hun ”ikke sætter pris på at få 1.500 emails”.

Faderen selv siger til en kinesisk avis:

- Det betyder intet for mig, om den mand, der gifter sig med Gigi er rig eller fattig. Det vigtige er, om han er generøs og godhjertet. Gigi er en meget god kvinde med både intelligens og udseende.

Den 76-årig fader siger, at han personligt har modtaget over 100 henvendelser.

- Folk har sendt mig breve, emails og fax. Jeg har ikke haft tid til at læse dem endnu, men må diskutere dem med Gigi. Nogle skriver, at de slet ikke vil have pengene, kun chancen for at lære min datter at kende, siger han til South China Morning Post.

Ifølge den kinesiske avis har blandt andet en franskmand skrevet med ordene:

- Jeg er virkelig seriøs, og (på trods af det faktum, at) jeg er en mand, tror jeg, at jeg kan gøre denne kvinde lykkelig. Jeg er blød som en kvinde.

En anden har tilbudt et trekantsægteskab, hvortil han vil medbringe sin smukke stuepige, der tillige er brasiliansk model.

Cecil Chao er - pudsigt nok - kendt som lidt af en "playboy" i Hong Kongs jetsetkredse. Han har en påfaldende ung kæreste og har, skriver AP, engang pralet af at have kendt over 1.000 kvinder.