Den amerikanske studerende Scott Beauchamp anede intet om den russiske skønhed Anna Chapmans spionvirksomhed, da han i marts var til jobsamtale hos hende.

Det skriver han på sin blog.

Anna Chapman er blandt 11 formodede russiske spioner, der blev anholdt søndag. Hun skulle have lokket følsomme oplysninger ud af amerikanske embedsmænd.

Scott Beauchamp havde reageret på en jobannonce, hvor en hjemmeside, der formidlede boligannoncer, søgte studerende til at klare marketingsopgaver.

Han mødte op i News Yorks Financial District - samme område, hvor Anna Chapman har bopæl - i en pæn boligblok. Jobsamtalen foregik i bygningens forhal i et roligt hjørne.

- Der skete ikke noget spændende. På trods af frøken Chapmans flotte slaviske udseende, virkede hun ligeså akavet og usikker som enhver anden pige i 20'erne, skriver Scott Beauchamp, der er overrasket over at opdage, at han har mødt en vaskeægte spion.

Han fortæller, at der intet mistænkeligt var ved den smukke russiske kvinde, der mest talte om annoncering på nettet.

Efter samtalen lovede Anna Chapman at vende tilbage til Scott Beauchamp i løbet af et par uger. Han nåede dog i mellemtiden at finde et andet job. Han tilføjede dog Anna Chapman til sine chat-kontakter for at vedligeholde kontakten, hvis han en dag skulle få brug for et andet job.

Anna Chapman sidder nu varetægtsfængslet indtil d. 27. juli, hvor hendes sag kommer for retten.

Scott Beachamp fortæller, at han blev mere en almindeligt overrasket, da han så et billede af Anna Chapman på amerikanske avisers spisesedler.

- Det ansigt kender jeg. Det ansigt har interviewet mig for få måneder siden, tænkte han.