I denne uge er udkommet en tysk bog, der bekræfter den gamle myte om Hitlers testikel.

Ifølge den israelske avis Haaretz er der nye oplysninger om Adolf Hitler i en tysk bog, der i disse dage publiceres.

Bogen er skrevet af prof. Peter Fleischmann fra Erlangen Universitet. Han hævder at have benyttet fængselsdokumenter fra Landsbergs fængsel, hvor Adolf Hitler sad indespærret efter sit mislykkede kup i november 1923.

Ifølge Haaretz kan prof. Fleischmann dokumentere, at myten om Adolf Hitlers manglende testikel er korrekt nok. De fundne protokoller viser, at Adolf Hitler blev undersøgt kort tid efter sin anholdelse af dr. Josef Brinsteiner, der var fængslets læge.

Brinsteiner skriver: »Adolf Hitler, kunstner, nyeligt også forfatter. Sund og stærk«, men mangler den højre »crytorchidism.« Bogen hedder »Hitler som fange i Landsberg am Lech 1923/24« og benytter sig af lægeprotokoller, som man længe troede var tabt, men som dukkede op på en auktion i 2010. Den tyske regering i Bayern konfiskerede protokollerne og de er nu for første gang anvendt af en professionel historiker.

Historien om Hitlers ene manglende testikel har længe været en vandrehistorie og under krigen sang britiske skolebørn sangen »Hitler has only got one ball«. Nu er der bevis for rygternes troværdighed.