Det omdiskuterede taxafirma Uber Technologies har ansat to berømte bil-hackere

Firmaet skruer bissen på for at udkonkurrere de taxachauffører, som sidder på taxa-markedet verden over. Derfor har virksomheden ansat Chris Valasek, nu tidligere direktør i sikkerhedsfirmaet IOActive, og Charlie Miller, som arbejdede for Twitter.

De to ingeniørers opgave er, at fortsætte Ubers arbejde med at bygge et sikkerhedssystem i verdensklasse, skriver Finans.dk.

Og fremtiden ifølge Uber er selvkørende biler. Chris Valasek og Charlie Miller offentliggjorde i juli, at de trådløst havde hacket sig ind i bilmodellen Jeep Cherokee. Først overtog de bilens radiosystem, dernæst vinduesviskerne og til sidst deaktiverede de speederen og bremsen, og det har altså vækket interesse hos Uber.

Læs også:

Tidligere har den amerikanske virksomhed nemlig luftet store tanker om at tilbyde de taxalignende ydelser med selvkørende biler. Og Uber har ligeledes bejlet til bilproducenten Tesla og sagt, at Uber fra 2020 vil købe alle de selvkørende biler, Tesla kan producere.

Virksomheden har også indgået et partnerskab med University of Arizona i USA, hvor Uber giver midler til forskning i kortlægnings- og sikkerhedsteknologi, som er en nødvendighed for de selvkørende biler.

Endnu et led i at udkonkurrere de etablerede taxaselskaber, der har monopol på markedet i dag.

Læs også:

Uber er ellers blevet ramt af stor modstand på det danske marked. Faktisk anmeldte Trafikstyrelsen samkørselstjenesten, da virksomheden gjorde sit indtog i Danmark tilbage i november 2014.

Uber er en service, der forbinder passagerer og chauffører gennem en gratis app, hvor GPS-systemet på kundens smartphone gør det muligt for chauffører at se, hvor den nærmeste kunde befinder sig. Men det er ulovligt i Danmark, fordi Trafikstyrelsen vurderer det til at være limousine- og taxakørsel, som man skal have tilladelse til.

Læs også: