James Cameron, som har instrueret filmsucceserne ”Avatar” og ”Titanic”, har mistet en nær ven i et helikopterstyrt.

Der er tale om den 51-årige filmmand Andrew Wight, der blandt andet har været med at til udvikle den 3D-teknologi, som filmen Avatar er kendt for.

Årsagen til dødsulykken er endnu ukendt. Det var Andrew Wight selv, der fløj helikopteren, da den styrtede til jorden kort efter start fra en privat lufthavn i New South Wales på Australiens østkyst.

Andrew Wight beskrives som en erfaren pilot.

Med ombord var også den kendte undervands-filmfotograf Mike deGruy, der har vundet flere priser for sit arbejde. De to var i færd at researche til en ny dokumentarfilm i spillefilmslængde om det tropiske land Papua Ny Guinea, der ligger nord for Australien.

Ifølge den australske avis The Sydney Morning Herald var Andrew Wight James Cameron’s nærmeste medarbejder i årevis, og de to var personlige venner, der blandt andet havde en fælles passion for dykning.

I fjor lod Cameron Wight instruere filmen Sanctum, som indtjente mere end 100 millioner dollars. Sanctum er skudt med de samme special-kameraer som Avatar og er baseret på en nær-død oplevelse, som Wight havde i 1988, da han fór vild i en australsk grotte i forbindelse med et andet filmprojekt.

Tragedien kommer kun tre uger efter, at Cameron havde udnævnt Wight til at stå i spidsen for sit nystartede produktionsselskab Cameron Pace, der med base i Australien fokuserer på 3D-film. Hans død beskrives som et stort tab for den australske filmindustri.